Afbeelding
Foto:

Zomer seizoen T.S.C. Aan de Wielen

Sport Sport

Aarle-Rixtel - De afgelopen wintermaanden heeft T.S.C. Aan de Wielen de crosscompetitie gehad. Het is nu tijd om de bossen en velden even gedag te zeggen en nu het weer wat beter wordt de weg op te gaan. Op zondag 3 maart openen ze het wegseizoen 2024 met het Rondje Koks. Vertrek is om 9.00 uur vanaf het kerkplein in Aarle-Rixtel. Er zijn twee afstanden: 75 km en voor de 25 25 km/u groep de 50 km. 

Op dinsdag 12 maart hebben ze de laatste kaartavond, dit is tevens de kaart finale. Zoals gebruikelijk beginnen ze de laatste kaartavond van het seizoen een kwartier eerder dan normaal. De deelnemers worden welkom geheten met koffie en thee en een stuk vlaai. Direct na afloop van het rikken en jokeren zal de prijsuitreiking plaatsvinden, iedereen die minimaal vier van de zes avonden mee heeft gedaan, komt in aanmerking voor een eindprijs.

Op zondag 31 maart wordt de klok verzet, het startsein voor de fietsclub om door de week de nodige kilometers weg te trappen. Zo zal er op de dinsdagavonden tochten van ongeveer 30 kilometer worden gefietst voor degenen met een e-bike. Vertrek is bij de heemkundekring in Aarle-Rixtel. Op de donderdagavonden worden tochten van ongeveer 50 kilometer op de racefiets afgelegd. Deze groep start vanaf het kerkplein in Aarle-Rixtel. De eerste twee weken wordt er op beide dagen om 18.30 uur vertrokken, daarna om 19.00 uur. Naast de fietstochten door de week worden op de zondagen een langere tocht gefietst voor de 25 kilometer en voor de 30 kilometer groep. Vertrektijden voor de eerst volgende zondagen is 9.00 uur. 

Op zaterdag 25 mei hebben ze de vernieuwde gravel tocht ‘Hooglander Gravel Festive’. Naast verschillende nieuwe routes kunnen de deelnemers op het festivalterrein van Schenk zich tegoed doen aan een verfrissend biertje en een overheerlijke hamburger. Nog wat later in het seizoen hebben ze voor de klimmers het jaarlijks fietsweekend op 21 juni in de Eifel, voor de recreanten ‘Happen en Trappen’ op 30 juni en in september voor de e-bikers het recreantenweekend.

Wil je een keer meefietsen of heb je vragen, stuur dan een mailtje naar bestuur@aandewielen.nl. Voor meer informatie kan je ook onze website bezoeken: https://www.aandewielen.nl.