Verenigingengids

Cialfo gym

Een vereniging springlevend in de samenleving, recreatief turnen en gymmen voor leden van 2,5 tot 90 jaar.

De vereniging
Cialfo is een hartelijke, recreatieve vereniging. Cialfo is in 1954 opgericht en bestaat dus al meer dan 65 jaar. We zijn een club waar jong en oud op een leuke manier sportief bezig zijn met gymmen en turnen. We vinden bewegen erg belangrijk en proberen onze leden, ongeacht leeftijd en geslacht, op een laagdrempelige manier te motiveren om in beweging te blijven.

Recreatie gym
Binnen de vereniging onderscheiden wij het recreatieve gymmen en het wedstrijd turnen. De vereniging heeft recreatie groepen waar jongens en meisjes al vanaf 2,5 jaar aan mogen deelnemen. De peuters en kleuters gymmen 1 uur in de week en leren spelenderwijs bewegingen uit te voeren. Vanaf 6 jarige leeftijd krijgen de jongens en meisjes gescheiden les. Alle lessen worden aangepast naar leeftijd: hoe ouder de leden, hoe meer elementen van turnen en des te 'moeilijker' het niveau. Zo is er voor de kinderen een opbouw in de lessen. Naast de jeugdgroepen  zijn er 3 groepen volwassenen die wekelijks recreatief gymmen onder leiding van deskundige trainers.  

We hebben altijd ruimte voor nieuwe leden. Lijkt het je leuk om mee toe doen? Kom dan gerust een keer een gratis proefles volgen! 

Wedstrijd turnen
Vanaf 6-jarige leeftijd kunnen onze leden voor de wedstrijdgroep worden gevraagd. Binnen deze groep wordt op toestellen geturnd en wordt geoefend voor op de jaarlijkse wedstrijden. 
N.B. Plaatsing in deze groepen is uitsluitend op basis van de talent-beoordeling door de leiding. Behaalde podiumplaatsen bij de clubkampioenschappen zijn hierop niet van invloed.

Evenementen
Elk jaar organiseren we voor onze jeugdleden een speldag. Tijdens deze dag kunnen de leden hun ouders / verzorgers niet alleen laten zien maar ook meemaken hoe leuk het gymmen is.

Elk voorjaar houden we binnen Cialfo clubkampioenschappen. Onze jongste leden kunnen dan een mooie medaille verdienen en de iets oudere jeugd gaat de sportieve strijd aan om de podiumplaatsen.

Contactgegevens

Cialfo gym

De Duivenakker 76

5735 JB Aarle-Rixtel

Tel


Gerelateerd nieuws