Jean-Louis van Aerle
Jean-Louis van Aerle Foto: DeMooiLaarbeekKrant

Nieuwe voorzitter voor Piet van Thielplein

Algemeen

Beek en Donk – Jean-Louis van Aerle is de nieuwe (interim)voorzitter van het Piet van Thielplein, het grootste winkelplein van Laarbeek. Met de aanstaande transformatie van het winkelplein (gepland voor voorjaar 2024) voor de boeg was het winkelplein op zoek naar een nieuwe voorzitter die het dorp kent, in de omgeving woont en bestuurlijke ervaring heeft. Met Beek en Donkenaar Van Aerle, eigenaar van SalesScouts, heeft men die gevonden.

“Ik vind het leuk om te verbinden en samen iets gaafs te realiseren. Er ligt veel werk, zeker met de aanstaande transformatie van het plein. Ik kan me goed inleven met de ondernemers en bewoners en ben zelf een regelmatige bezoeker van het plein. Maar ik ben wel onafhankelijk en heb geen persoonlijk belang bij het plein. Hierdoor kan ik vanuit het hogere belang keuzes maken en knopen doorhakken”, reageert Van Aerle op zijn aanstelling.

Van Aerle wil met ondernemers die op het plein zitten, vastgoedeigenaren én bewoners ervoor gaan zorgen dat het Piet van Thielplein weer de A-locatie wordt voor winkelend publiek in Laarbeek. “Ik wil zorgen dat er straks een goed bestuur staat, het goed vertoeven is op het plein en dat er een goede band met de gemeente is.”

Van Aerle gaat verder: “Het plein krijgt een grootse metamorfose. We moeten ervoor gaan zorgen dat ondernemers het gevoel gaan krijgen van ‘daar wil ik me bij aansluiten’. Een klimaat creëren waardoor ondernemers zeggen ‘hier wil ik gaan zitten’. Hoe kunnen we beginnende ondernemers faciliteren? Daar gaan we naar kijken. Nu is het moment om aan te sluiten.”