Een doelkans voor Ada Kornuijt van Flamingo's
Een doelkans voor Ada Kornuijt van Flamingo's Fotograaf: Seraf Vereijken

Rietvogels te sterk voor Flamingo's 1

Mariahout - Flamingo's 1, gesponsord door Auto Corsten, had zondag 5 februari in sporthal de Klumper in Lieshout een zware kluif aan Rietvogels uit Riethoven die in de bovenste helft van de ranglijst in de Overgangsklasse meedraaien. Vooral het feit dat de bezoekende ploeg weinig kansen nodig had voor de twintig gemaakte doelpunten deed Senioren 1 de das om.

Met het afstandsschot als openingstreffer voor de Rietvogels gaven zij direct hun visitekaartje af. In de Mariahoutse aanval verzilvert Manon van Eijndhoven een strafworp en maakt 1-1. Riethoven straft slordige passes van Flamingo's af door opnieuw een afstandstreffer 1-2. Ada Kornuijt zorgt met een mooi afstandsschot voor 2-2. Op momenten dat Flamingo's snelheid en ruimte in het spel houdt, ontstaan de kansen. Manon van Eijndhoven rond er daarvan één af met een doorloopbal en daarmee neemt de thuisploeg een 3-2 voorsprong. De verdediging houdt in eerste instantie de gelijkmaker tegen door een doelpunt van de Rietvogels te verdedigen. Kort daarna valt er toch weer een afstandsschot, 3-3. Het lukt Flamingo's in de volgende fase van de wedstrijd niet om bij te blijven. Er wordt teveel ruimte weggegeven op de aanvallen van de Rietvogels. Er vallen vier doelpunten op rij 3-7. Dan eist Ada in de aanval een afvangbal op die ze verplaatst naar Helen van Wanrooij achter de korf. Helen schiet raak van afstand 4-7. Het antwoord volgt direct in het andere vak, 4-8. Kim Vervoort maakt het verschil weer kleiner naar 5-8 door een goed genomen vrije worp. Opnieuw laat de Mariahoutse verdediging wat steekjes vallen en Rietvogels neemt weer afstand 5-10. Ook Anouk van Eijndhoven weet vervolgens een vrije worp te verzilveren, 6-10. Nog voor rust slaagt Rietvogels erin om hun voorsprong verder uit te breiden naar 6-12. Na rust eenzelfde beeld, Senioren 1 speelt vaak niet ruim genoeg waardoor gecreëerde kansen niet goed kunnen worden aangespeeld en daarbij ontbreekt het ook aan een goede afwerking. En ondertussen gaat Rietvogels moeiteloos verder met scoren. Het lukt de thuisploeg niet om er iets tegen in te brengen. Helen van Wanrooij scoort Mariahouts 7e doelpunt met een prachtig balletje op aangeven van Sanne Schepers. Het staat 7-15 als de helft van de speeltijd van de tweede helft is verstreken. Een verdedigingsfout op een actie van Ada wordt bestraft met een stip en Anouk van Eijndhoven neemt de strafworp, 8-15. Even lijkt het tij te keren als Rietvogels een strafworp mist en een doelpunt wordt afgekeurd door goed verdedigingswerk van Flamingo's. Sanne Scheepers legt aan van afstand, 9-15. Rietvogels laat zich echter totaal niet van de wijs brengen en loopt uiteindelijk makkelijk uit naar 12-20. De laatste drie doelpunten van Flamingo's werden gescoord door Anouk van Eijndhoven, Kim Vervoort en Sanne Scheepers. Senioren 1 heeft nog drie speelrondes de kans om winstpunten pakken en zich los te maken van de laatste positie. De komende twee zondagen spelen ze een uitwedstrijd. Op zondag 5 maart staat de laatste thuiswedstrijd op het programma.

Senioren 2 wint
Flamingo's 2, gesponsord door Harold Vereijken gereedschappen en verhuur, houdt aansluiting met de top in de Reserve Overgangsklasse door winst op Rosolo 3. Zondagmiddag trok het team, ondanks gemiste kansen en een soms wat nonchalante houding, aan het langste eind. Door een sterke verdediging bleven de punten door de 7-6 overwinning in Lieshout.