ATTC'77 blijft meedoen om kampioenschap

Sportnieuws Sport

Aarle-Rixtel - Het eerste team van tafeltennisclub ATTC'77 staat vier punten achter op koploper Bergeijk 3. Om in de race voor het kampioenschap te blijven moest met ruime cijfers gewonnen worden van hekkensluiter MTTV'72-1 uit Mierlo.

In eigen huis wonnen Jean Paul Kanters, Bart Boetzkes en William Vlamings met 8-2. De dubbel werd verloren en Bart liet een steekje vallen tegen Patrick Spapens. Helaas behaalde de concurrent hetzelfde resultaat zodat het verschil vier punten blijft.

Het tweede team speelde ook thuis en wel tegen Veldhoven 5. Omdat Jos Beniers, die in de eerste competitiewedstrijd geblesseerd uitgevallen is, voorlopig niet kan sporten, moeten Johan Voorhout en Frederieke van de Poel het dit seizoen met invallers doen. Tot nu toe gaat het ze redelijk goed af. Deze week viel Mark Rovers in en hij wist één wedstrijd te winnen. Frederieke scoorde twee punten en Johan won al zijn wedstrijden. Doordat ze ook de dubbel in winst wisten om te zetten kwam de overwinning op 7-3, waarmee ze knap op de derde plek staan in hun poule in de derde klasse.

Het derde team, eveneens uitkomend in de derde klasse, speelde tegen de favoriet ECVA 1. Karel van der Putten, Henk van der Bruggen en Mark Rovers hadden niet veel kans tegen de heren uit Eindhoven. Pas in de negende wedstrijd kon Karel de pijn enigszins verzachten door te winnen van Jordi Vermulst, de enige winstpartij voor ATTC. Ondanks deze nederlaag staan ze op een - nu nog - veilige vierde plek.

Het zevende team toog op 10 maart naar Mierlo voor een wedstrijd tegen MTTV´72-5. Harm Steenbakkers, Juul Verbeeten en Marijn van Krieken waren in vorm. Ze versloegen de Mierlonaren met maar liefst 9-1, alleen Marijn liet een steekje vallen. Ze staan nu gelijk met De Meppers 4 uit Heeze tegen wie ze volgende week uit moeten maken wie de sterkste is.

Overige uitslagen
Geenhoven 3 – ATTC'77 4 8-2
Budilia 6 – ATTC'77 5 8-2
ATTV'77 2 – ATTC'77 6 9-1