Afbeelding
Foto: Joost Duppen

Update: Grote brand in Lieshout onder controle

112-berichten 112 berichten Foto en Video

Lieshout - Op bedrijventerrein De Stater in Lieshout is dinsdagavond 9 januari een grote brand uitgebroken. De brandweer is met diverse voertuigen aanwezig.

De brand brak omstreeks 20.30 uur uit en de brandweer schaalde al snel op naar ‘grote brand’. Zo zijn er 3 tankautospuiten en twee hoogwerkers aanwezig van brandweerkorpsen uit Beek en Donk en Helmond. Ook zijn er meerdere eenheden ter plaatse voor de waterlevering.

De brandweer meldt op X dat de brand in een pand woedt met een oppervlakte van ca. 30x45 meter. "We proberen de brand te beperken tot het brandende pand en schermen de aangrenzende panden af. Geef hulpverleners de ruimte en blijf uit de rook." Bij de brand zijn geen slachtoffers gevallen volgens de brandweer. "Het betreffende pand moeten we als verloren beschouwen. De oorzaak van het ontstaan is op dit moment nog niet bekend. De brand veroorzaakt veel rook. Onze adviseur gevaarlijke stoffen heeft meetploegen ingezet om het effect van de rook te monitoren en eventuele maatregelen te nemen. Heb je last van de rook sluit dan de ramen en zet de ventilatie uit. Rook is ongezond."

Verschillende omwonenden en ooggetuigen laten weten dat er verschillende harde knallen te horen zijn geweest. Zo is ook te zien op onderstaande video. Een flinke ontploffing voor de ogen van een paar brandweermannen, die met de schrik vrijkomen. 

De officier van dienst heeft omstreeks 22:20 uur aangegeven dat de brand onder controle is. Het nablussen zal nog enige tijd in beslag nemen en gepaard gaan met rookontwikkeling.

Afbeelding
Afbeelding
Een grote uitslaande brand op bedrijventerrein de Stater in Lieshout
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding