Afbeelding

Nieuwjaarsreceptie Runnersclub Lieshout

112

Lieshout - In zijn nieuwjaarstoespraak sprak voorzitter Hans Janssen over de gezelligheid bij RCL. "Een club voor sociale contacten, waar veel gelachen maar ook afgezien wordt. Waar mensen genieten als ze voor de eerste keer 10 kilometer hard gelopen hebben of 15 kilometer gewandeld en de tijd niet belangrijk is. Maar waar ook leden kunnen genieten van de succes van hun clubgenoten. Een club met vrijwilligers die iedere week klaar staan om trainingen te verzorgen, de baan of de kleedkamers schoonhouden. Maar ook ieder jaar weer fantastische evenementen helpen organiseren." Tenslotte nodigt hij ieder uit om het glas te heffen op een heel gezond en sportief 2017.

Peter Verhagen maakte de wandelaar van 2016 bekend met een afvalsysteem. Alle wandelaars werden naar voren gevraagd, die geen Kennedymars had gelopen mocht weer gaan zitten. Uiteindelijk bleef Annie Huijbers over als wandelaar van 2016. Zij kreeg een mooi beeldje, een oorkonde en natuurlijk de bijbehorende bloemen. Trainster Anne Smeets maakte de runner van het jaar bekend. Helaas is zij niet aanwezig, maar runner van het jaar werd Karin Streeder. Karin dankt haar verkiezing vooral door haar goede prestaties in de verschillende wedstrijden, vooral in de crosslopen.

De vrijwilliger wordt elk jaar door de leden gekozen. Met 2 stemmen meer als nummer 2 werd Maria Spaan vrijwilliger van 2016. Maria is de drijvende kracht achter de RCL-wandeltocht, maar zet zich ook in bij andere evenementen. Zij heeft ook het initiatief genomen om in de wintermaanden ook op woensdagmorgen te gaan wandelen. Daarnaast is zij ook nog ingevallen om op woensdagavond de training te verzorgen. Ook voor haar was er een beeldje, de oorkonde en de bloemen uitgereikt door voorzitter Hans Janssen.

Zoals gebruikelijk werden ook de trainers nog even in het zonnetje gezet met een fles wijn. Jammer vindt eenieder het dat er afscheid moet worden genomen van Gerard Vorstenbosch als trainer. Door een versleten knie was het voor Gerard niet meer mogelijk om een training te verzorgen. De avond werd nog voorgezet met een hapje en een drankje en werden alle goede voornemens uitgewisseld.