Afbeelding

Runnersclub Lieshout houdt wandeltocht

Sportnieuws

Lieshout - De 8e wandeltocht van Runnersclub Lieshout vindt plaats op zondag 26 juni. Eén van de kenmerken van deze tocht is de fraaie en afwisselende route door bossen en over onverharde paden en verharde wegen in het uitgestrekte buitengebied rond Laarbeek.

De organisatie steekt elk jaar veel tijd in het uitzoeken van de mooiste paadjes en elke editie heeft steeds een nieuwe route, dit jaar ten zuidoosten van Lieshout. Het grootste deel van de route is (nagenoeg) autovrij om heerlijk ongestoord te kunnen wandelen en te genieten van de natuur.

Verschillende routes
De tocht is zeer geschikt als training voor Kennedymars of Nijmeegse 4-daagse. Maar de gelegenheidswandelaar komt hier ook goed aan zijn trekken. Houd je van wandelen in een groene omgeving dan is deze tocht iets voor jou! De routes variëren van 10 tot 40 km en zijn volledig met pijlen uitgezet. Bovendien ontvangt elke deelnemer een routebeschrijving. Start is bij de RCL-accommodatie, aan de weg Lieshout – Mariahout, bij de tennisvereniging en de manege.

Zowel bij de start/finish locatie als onderweg is er ruimschoots gelegenheid voor koffie, een kop soep, e.d. in ruil voor een kleine vergoeding. Wegens succes zijn, er net als vorig jaar, weer beschuitjes met aardbeien verkrijgbaar.

Het systeem met routes en rustplaatsen is dit jaar enigszins aangepast. Voor de routes tot 20 km is er een grote rustpost met uitgebreid assortiment en toilet. Voor de 30 en 40 km routes is er nog een extra rustpost ingericht. Ook is er EHBO aanwezig voor het geval dat nodig is. Inschrijfkosten voor de afstanden 10 t/m 40 km zijn €2,50 per persoon, KWBN-leden krijgen €0,50 korting. Tot 12 jaar is het inschrijfgeld €0,50.

Meer informatie is te vinden op de website www.runnersclublieshout.nl. Voor vragen bel 0499-840769 of mail naar wandel@runnersclublieshout.nl.

!