Afbeelding

Gardistenmiddag 2016 CV de Raopers groot succes

Algemeen

Lieshout - Zoals ieder jaar op carnavalsdinsdag hebben de Gardisten (ex-Prinsen) van Raopersgat ook dit jaar weer een Gardistenmiddag voor de Raopersgatse gemeenschap gehouden.

Na een gezamenlijke brunch in de ochtend togen de ex-prinsen in optocht met hun nieuwbakken lid, Prins Rob d’n urste, naar het beeldje van de Raoper bij het oude gemeentehuis. Hier had hij de nobele taak om dit beeldje eens goed te wassen zodat het er weer een jaar tegen kon. Dit ging gepaard met veel schuim en hilarische momenten. Hierna ging de stoet naar het Dorpshuis waar de Gardistenmiddag om 14.00 uur een aanvang nam.

De eerste artiesten waren de dansmariekes van CV de Raopers met hun fantastische Gardedans gevolgd door drie optredens van de winnaars van de miniplaybackshow (waaronder ook jeugdprins Mike). Na deze optredens konden de mensen genieten van danspasjes van countrydansclub De Black Longhorn, zanger Croyse Piet, playbackduo Melissa en Ilse en CV de Versleten Slipper met leuke optredens. Om omstreeks 15.30 uur werd zoals elk jaar de Raoper van ut Jaor bekend gemaakt. Dit jaar was door de ex-prinsen in een besloten vergadering gekozen voor de heer Theo Pardoel.

Theo Pardoel heeft zich jarenlang belangeloos ingezet voor de Raopersgatse gemeenschap. Zo was hij jarenlang voorzitter van buurtvereniging Plan West (geen oprichter zoals op de middag zelf werd verteld), was hij betrokken bij de oprichting van Runnersclub Lieshout waar hij nog steeds actief is bij de wandelgroep en is al jarenlang lid van het bestuur en penningmeester van de KBO-afdeling Lieshout. Theo heeft deze eretitel echt verdiend en nam de daarbij horende oorkonde samen met zijn vrouw Betsie in ontvangst.

Nadat de aanwezigen hem en zijn vrouw hadden gefeliciteerd ging het programma van die middag verder met optreden van de dansmariekes met de showdans en Maarten de Groot die als bandparodist interactie zocht met de zaal. Maar het hoogtepunt van de optredens werd verzorgd door een echte Lieshoutenaar die bekend is geworden met zijn verbluffende gelijkenis in stem als Neil Diamond, te weten Bennie Spierings. Hij bracht alle mensen in vervoering met de alom bekende liedjes van deze megaster. Daarna waren er nog optredens van Ok Moi en Di is ’t. Deze laatste als de winnaars van het liedjesfestival.

De middag werd geweldig afgesloten door een extra lang optreden van allemaal ex-prinsen, namelijk zanggroep ‘De Bruurs’ die de zaal helemaal op hun kop zette met allemaal eigen carnavalskrakers waar de carnavalsvierders lekker op konden hossen. Het Dorpshuis was bomvol met goedlachse mensen en uitbundige carnavalsvierders.

De presentatie van de middag was in handen van ex prins Hans van Schaijk. De gardisten van Raopersgat kunnen terugzien op een zeer geslaagde middag en danken alle sponsors en aanwezigen voor de vele afname van loten voor de loterij en het Dorpshuis voor de geweldige verzorging. Want zonder deze financiële bijdragen kunnen zij deze middag niet organiseren.

 

Foto: Theo Pardoel (l) werd benoemd tot 'Raoper van ut Jaor'