Afbeelding
Foto: www.112nieuwsonline.nl
112

Politie arresteert 1 persoon bij inval pizzeria

112 Algemeen

Lieshout - De politie is vrijdagavond binnengevallen bij Porto Marina, een pizzeria aan de Dorpsstraat in Lieshout. Hierbij is 1 persoon aangehouden. Het is tot op heden nog onduidelijk wat er in de zaak is aangetroffen.

In juli van dit jaar werd boven de horecazaak een hennepkwekerij met 674 planten ontmanteld. Nu is het de pizzeria zelf waar de politie is binnengevallen. Dit is wederom gebeurd in het kader van een PIT-actie (Peelland Interventie Team). Burgemeester Frank van der Meijden is duidelijk: "Wij blijven dit soort repeterende acties uitvoeren. Wanneer een vermoeden bestaat dat een eigenaar zich niet aan de regels houdt, neemt de gemeente de verantwoordelijkheid om daarop te controleren. Er zullen nog meer van dit soort acties volgen." 

Controles
Het naleven van wet- en regelgeving is een serieuze zaak. Het handhavingsbeleid dat daarvoor is vastgesteld wordt onder andere uitgevoerd is samenwerking met meerdere partijen. "De aanpak van criminaliteit en ondermijning is een continu proces. We blijven deze strijd voeren en ingrijpen als er iets niet in de haak is. Ook de maatschappij heeft een signalerende rol. Mensen moeten zich bewust zijn van wat er zich in hun omgeving afspeelt en het melden bij de politie als ze het gevoel hebben dat er iets niet klopt", aldus Van der Meijden. 

Informatie en tips
Inwoners kunnen situaties met overlast en verdachte situaties aan het PIT doorgeven. Dit kan anoniem per telefoon 0492 587 309 of per e-mail: info@pitteam.nl. Tips worden vertrouwelijk behandeld.

Afbeelding
Afbeelding