Afbeelding
Foto: Martin Prick

Hopelijk zes zonnige muzikale middagen voor Muziektuinpodium

Activiteiten & Evenementen

Beek en Donk - Op zondag 28 april start om 12.00 uur weer de eerste middag met muzikale optredens in de Beek en Donkse Muziektuin. Ook dit jaar staan weer vier optredens per middag op het programma. Na de ‘aftrap’ komende zondag loopt de reeks tot 22 september. Tijdens de laatste middag is traditiegetrouw een rol voor harmonie O&U weggelegd.

Regen valt tijdens het interview met bakken uit de hemel. Hopelijk de laatste keer dat Muziektuinpodium met dit weer te maken krijgt. Gelukkig is het op de veranda van het Parkpaviljoen droog. Nadat voorzitter Cees van Welie en bestuurslid Teun Faust in het frisse groen op de foto zijn gezet, vertellen ze enthousiast over het prachtige initiatief dat Muziektuinpodium heet.

Vrijwilligers met liefde voor muziek
“Toen ik in 1987 naar Laarbeek verhuisde vond ik het doodzonde dat er niets met deze prachtige muziekkiosk gebeurde”, vertelt Cees. “Jaren later werd ik voor het initiatief van de dorpsraad om een Muziektuinpodium te organiseren gevraagd. Vanaf 2013 hebben we, op twee coronajaren na, jaarlijks een gevarieerd programma gebracht.” Cees is blij met betrokken vrijwilligers die Muziektuinpodium tot een succes maken. Een van hen is Teun (23) die inmiddels ook bestuurslid is. “Door een maatschappelijke stage in de derde klas van het Commanderij College werd ik bij Muziektuinpodium betrokken”, vertelt Teun. “Afgelopen jaren heb ik van alles gedaan. Ik kijk nu waar ik binnen het bestuur het beste pas.” Al is Teun muzikaal, hij speelt saxofoon bij O&U en muziekkapel Stoudt, geluidsman moet je hem niet maken. Liever steekt hij zijn handen uit de mouwen zoals bij activiteiten als NLdoet. Cees en Teun genieten van prachtige muziek. Zeker op een mooie middag tijdens Muziektuinpodium.

Gevarieerd muziekprogramma verzorgd door amateurs
Aanstaande zondag wordt om 12.00 uur gestart met Gipsy Mood. Hoewel de naam zigeunermuziek doet vermoeden brengt het bonte gezelschap wereldmuziek van Klezmer tot Fado. De gemengde zanggroep La Vita uit Mariaheide brengt om 13.00 uur meerstemmige popliedjes onder begeleiding van een piano. Om 14.00 uur gaan we terug naar het Brabant van weleer met de Brabantse band Bkant. De Old Swing Band sluit de middag om 15.00 uur af met swingjazz uit de jaren ‘30 tot ‘60. Optredens zijn zowel op de kiosk als vlakbij de veranda van het Parkpaviljoen. Tijdens wisselingen van artiesten is er een korte pauze. Behalve op 1 september, dan zingt de groep Multi(f)vocaal uit Geldrop de overgangen tussen optredens vol. “Vijf dames die zonder versterking zingen, dicht op het publiek”, vertellen de bestuursleden, “en zoals iedere amateur die hier een podium krijgt, krijgen zij na afloop als beloning ook een drankmuntje.” Voor meer informatie over de Muziektuinpodiums kun je kijken op www.muziektuinpodium.nl.