Rob Scheepers geeft 9 oktober een optreden in Ons Tejater
Rob Scheepers geeft 9 oktober een optreden in Ons Tejater Foto: Minneboo Fotografie

Voorstellingen in Ons Tejater worden hervat

Activiteiten & Evenementen

Lieshout - Het is het afgelopen halfjaar akelig stil geweest in theaterland. Voorstellingen moesten helaas geannuleerd worden, er was veel onzekerheid. Wanneer zouden ze weer het theater in kunnen? Het ziet er nu naar uit dat ook Ons Tejater – weliswaar aangepast – vanaf oktober voorstellingen kan gaan draaien. Helaas is het coronavirus nog niet verdwenen en gaan ze dit dus doen met inachtneming van de door het RIVM gestelde veiligheidseisen. Graag geven ze u hierbij wat duidelijkheid over de aangepaste vorm van de voorstellingen. Voorlopig plannen ze tot en met december maar alles is uiteraard onder voorbehoud.

Wijziging stoelenplan en aanvangstijden
Ons Tejater kan door de 1,5 meter regel geen gebruik maken van de uitschuifbare stoelenwand. Ze gaan op de vlakke vloer stoelen twee aan twee plaatsen, 1,5 meter afstand ten opzichte van andere setjes stoelen. Op deze wijze kunnen ze 100 bezoekers ontvangen per voorstelling. De artiest speelt op een podium. De aanvangstijd van de voorstellingen gaat naar 21.00 uur. Mocht er een voorstelling vollopen, dan komt er een tweede voorstelling op diezelfde avond om 19.00 uur. Worden er twee voorstellingen op een avond gespeeld dan zijn ze wat ingekort tot ongeveer 70 minuten, zonder pauze.

Regels
Er mag geen gebruik gemaakt worden van de garderobe, u legt uw jas onder uw stoel. Na controle van uw ticket ontvangt u een drankje dat u mee de zaal in mag nemen. Na een voorstelling van 19.00 uur is er helaas geen mogelijkheid tot gebruik van de foyer. Na afloop van een voorstelling van 21.00 uur is dat wel mogelijk. Om drukte in de foyer te voorkomen, verzoeken ze u niet eerder dan 30 minuten van tevoren naar het Dorpshuis te komen. De stoelen zijn genummerd volgens uw reservering.

De luchtbehandeling in Ons Tejater voldoet aan de door het Rijk gestelde eisen. Wordt er om 19.00 uur en 21.00 uur gespeeld, dan wordt tussen de 2 voorstellingen extra gelucht en gedesinfecteerd.

Wijzigingen voorstellingen:
De voorstelling Korenslag is geannuleerd. Tickethouders krijgen hierover persoonlijk bericht. De voorstelling van Rob Scheepers op vrijdag 9 oktober is geheel uitverkocht. Hebt u gereserveerd op rij A t/m F dan bent u welkom bij de voorstelling van 21.00 uur. Kaarthouders van rij G t/m L zijn om 19.00 uur welkom. Kaarthouders worden hierover kort voor de voorstelling nog gemaild. De voorstelling van Christel de Laat die op 12 december gepland stond, is verschoven naar seizoen 2021-2022. Had u daarvoor gereserveerd dan hebt u daar al in juni bericht over gehad.

Ze beseffen dat het niet is zoals u van Ons Tejater gewend bent, maar willen in samenspraak met de artiesten u een coronaproof theater bieden. Ons Tejater en de artiesten zijn ontzettend blij dat ze u sowieso weer kunnen ontmoeten. Ze hebben u gemist! Blijf gezond en graag tot ziens in Ons Tejater! Kijk ook op www.dorpshuizenlaarbeek.nl.