Afbeelding
Foto: Theo Schepers

Dubbel van het lachen tijdens de Ganzegatse kletsavond

Activiteiten & Evenementen

Aarle-Rixtel- Na twee digitale edities was het zaterdag 19 maart dan eindelijk zo ver. De Ganzegatse kletsavond kon weer plaatsvinden in de prachtig aangeklede sporthal van de Dreef. Een fantastisch programma zette Ganzegat nog één keer op zijn kop tijdens dit extra lange carnavals-seizoen.

Tijdens de vorige online edities, kon iedereen herinneringen ophalen met beelden van oudere edities. Toen uiteindelijk bekend werd dat de coronamaatregelen het toelieten dat er een kletsavond georganiseerd kon worden, ging Stichting Organisatie Carnaval Ganzegat direct aan de slag. Afgelopen seizoen hebben zij al kunnen laten zien dat ze snel kunnen schakelen en een fantastisch resultaat kunnen behalen. Zo ook tijdens de kletsavond; binnen een mum van tijd was de ticketverkoop gestart, werd er een programma bekend gemaakt en kon de zaal opgebouwd worden. Dit alles maakte het mogelijk dat Aarle-Rixtel nog eenmaal kon genieten van een kletsavond tijdens dit bijzondere seizoen.

Een vol programma
Na het scannen van de tickets kon de avond dan eindelijk beginnen. Met een openingswoord van Prins Johannes van Ganzegat werd de avond afgetrapt. De dansmariekes beeten het spits af met hun openingsdans. Vervolgens halen zij samen met de hofnarren de eerste kletser het podium op. Als postbezorger bezorgde Rene van den Heuvel naast brieven, ook een hoop gelach bij het publiek. Na het ontvangen van een onderscheiding van de prins, mocht hij het podium overdragen aan Peter van der Maas. Als psycholoog kon hij met een blik in de zaal al zien wie er wel en niet gek waren. Nadat hij iedereen een kijkje had gegeven in zijn vreemde praktijk, was het na een kort intermezzo de beurt aan Jan Strik. Deze hoogleraar wist de zaal volledig krom te krijgen van het lachen, vooral door zijn wederkerende ‘stil eens’ zin. Na de showdans van de dansmariekes was het tijd voor de eerste muzikale act van de avond; Tadaa. Met een aantal meezingers wisten zij de zaal al snel om te toveren tot een groot feest. Vervolgens was het de beurt aan Dirk Kouwenberg die als geheim agent vertelde dat hij de wereld had gered. Tot slot was het aan het duo Stenzel en Kivits om het programma af te sluiten. Zij probeerden een recordpoging te zetten met de snelste aria ter wereld. Dit ging niet zonder slag of stoot, maar met stoom uit de oren en een boek dat in brand vliegt, lukte het dan uiteindelijk toch met een groot applaus tot gevolg. Met een laatste woordje van de prins kwam de kletsavond dan ten einde. Gelukkig hoeft Ganzegat niet lang te treuren, want de kletsavonden staan alweer gepland voor volgend seizoen.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding