Cesar Zuiderwijk
Cesar Zuiderwijk Foto: Gregor Servais

Cesar Zuiderwijk blikt vooruit ‘naar gezellige avond vol passie voor slagwerk’ in Beek en Donk

Activiteiten & Evenementen

Beek en Donk - Hij zag de meest legendarische zalen, rockte over de hele wereld en ‘is wel wat gewend’, Cesar Zuiderwijk, drummer van de Golden Earring. Toch kijkt hij met veel plezier uit naar zijn optreden in ’t Anker in Beek en Donk, 25 juni aanstaande. “Het gaat om de gezelligheid en het gevoel, de liefde voor het slagwerk.”

Zuiderwijk is te gast in de slagwerkshow Sounds of Drums van Harmonie St Caecilia. Het wordt intiem en persoonlijk in een huiselijke setting. “Je moet het moment appreciëren, dat we bij elkaar zijn en veel plezier hebben”, vertelt Zuiderwijk. “Ik moet je eerlijk zeggen dat het vaak gezelliger is in een kleinere zaal, dan in bijvoorbeeld Madison Square Gardens. Daar is het een gekkenhuis met een hoop idioterie en daar hebben we nu geen last van.”

Wat het publiek kan verwachten? Sowieso Golden Earring hits in een slagwerkjasje, met de meester zelf op drums. Spetterende acts van de Lieshoutse slagwerkers en solo momenten van Zuiderwijk. “Ik heb er een aantal, maar ik ga die avond kiezen.” Cesar heeft een heel scala aan acts, maar wil niets vastleggen. “Ik houd niet van vooropgestelde dingen, het kan gaan over augurkenblikken en het eerste drumstel tot het oplezen van drumgedichten. Het kan alle kanten opgaan. Ik hou van improvisatie en dingen op het laatste moment doen, dat houd je scherp.”

Zuiderwijk begon vijftig jaar geleden zelf met drummen, hij is autodidact en knutselde zijn eerste drumstel zelf in elkaar. “Toen ik begon was ik 13 en er waren nog geen leraren. Er was überhaupt geen geld om een drumstel te kopen, laat staan om les te nemen.” De ‘harmonieslagwerkers’ van nu bewandelen een heel ander pad, maar toch gaan die twee werelden samenkomen in een show vol liefde voor het slagwerk. “Ik heb in deze opzet vaker samengewerkt met Rob (instructeur slagwerkgroep St Caecilia) en dat was heel gezellig. Het publiek was erg enthousiast”, vertelt Zuiderwijk.

Een moment om niet te missen dus! Na afloop is er nog een gezellig samenzijn, met de muzikanten en met de grote meester zelf. De avond in Muziekcentrum ’t Anker start zaterdag 25 juni om 20.15 uur. Er zijn nog enkele kaartje verkrijgbaar via www.harmonielieshout.nl.