Team Lifestyle Center Laarbeek
Team Lifestyle Center Laarbeek

Laarbeekse teams beklimmen Alpe d’Huez voor goede doel

Activiteiten & Evenementen

Laarbeek - De Alpe D’HuZes vond donderdag 2 juni plaats. De Alpe D’HuZes is een uniek sportief evenement waarbij de berg Alpe d’Huez beklommen wordt en zoveel mogelijk geld wordt ingezameld voor onderzoek naar kanker en naar verbetering van de kwaliteit van leven van mensen met kanker. Vanuit Laarbeek deden dit jaar onder meer Donny van den Wildenberg namens Team Lifestyle Center Laarbeek én Ineke Spijkers namens Team de Koekoek Lieshout mee.

De beklimming van de Alpe d’Huez begint in Le Bourg d’Oisans. De route is bijna 14 km lang en totaal worden er 1061 hoogtemeters overbrugt. De berg staat symbool voor de moeilijke weg die kankerpatiënten doorlopen. Door deze te beklimmen voelen deelnemers hoe het is om stuk te gaan, maar toch elke keer weer door te gaan. Opgeven is geen optie. Dit jaar is er in totaal €16.255.499 opgehaald. 

Team de Koekoek Lieshout
“Het is een geweldige ervaring geweest voor ons allemaal”, zo begint Ineke te vertellen. “Er kwamen heel veel emoties bij kijken en we hebben het echt met een lach en een traan gedaan. Wij zijn op maandagmorgen vertrokken met de auto en rond 18.00 uur waren we daar. We hebben toen een paar dagen gerelaxt en zijn op donderdag gaan lopen. Wij zaten boven op de berg waar ook alles te doen was. Daardoor ontmoetten we direct de organisatie en vrijwilligers en krijg je ook de emotie mee van al die mensen die de verhalen vertellen.”

Ineke en Karel Huijgens (jr) hebben de Alpe d’Huez twee keer gelopen en Gerrit van Kaathoven en Ger Sanders één keer. “Het ging geweldig. We hebben ruim €4.500 opgehaald en het was echt een verrassing hoe iedereen ons heeft geholpen. Daar zijn we ook echt heel dankbaar voor. Als ik volgend jaar weer mensen bij elkaar krijg die zo gek zijn om mee te gaan, dan wil ik het zeker weer gaan doen.”

Team Lifestyle Center Laarbeek
Ook Donny, die samen met fietsers Felix, Jean-Pierre en Rick en wandelaars Anke, Sophie, Teun, Ruben, John, Jolijn, Thijs en Ellen namens Team Lifestyle Center Laarbeek de berg beklom, vond het zeer indrukwekkend. “De emoties vliegen alle kanten op. Onze fietsers hebben de berg zes keer beklommen, zes wandelaars hebben hem twee keer beklommen en één wandelaar en hardloper drie keer. We zijn er trots op dat we €21.653 opgehaald hebben.”

Ideale omstandigheden waren het echter niet tijdens de beklimming. “Het was echt warm en er is bijna geen schaduw. De watervalletjes zijn meegepikt om even het petje nat te maken en om wat water over je gezicht te gooien. In het dal was het al 28 graden en bij sommige fietsers gaf hij op een gegeven moment 39 graden aan. De organisatie heeft daarbij goed geholpen, want ze kwamen met extra water en checkte voortdurend hoe het ging. Eigenlijk was het geen sportweer, maar opgeven is geen optie.”

Team de Koekoek Lieshout