Afbeelding
Foto: Rob van Kaathoven

Sounds of Caecilia: Muzikaal festijn in de grootste kroeg van Laarbeek

Activiteiten & Evenementen

Lieshout – Op 4 en 5 november geeft harmonie Sint Caecilia het grootste feest in jaren. In sporthal De Klumper bouwen vrijwilligers het grootste café van Laarbeek. Het harmonieorkest, de slagwerkgroep en een klein legertje zangers gaan een nederpopspektakel neerzetten.

Strepen en lijnen op de vloer, bijzondere geurtjes, kale wanden en gegalm als je praat. De Klumper is niet veel anders dan andere sporthallen in de omgeving. Toch zal dit complex binnenkort veranderen in de grootste kroeg van Laarbeek.

“Hier zou Truus Slegers kunnen rondhangen”, vertelt Rob van Kaathoven enthousiast, terwijl hij DeMooiLaarbeekKrant meeneemt op een virtuele tour door de sporthal. “Je komt binnen in een bruine kroeg. Hangtafels met kleine Perzische tapijtjes, borrelnootjes op tafel en natuurlijk een vers getapt pilsje.” Samen met Johan van der Heijden stapt hij het podium uit. “Waar nu de tribunes zijn komt straks het podium”, leggen Rob en Johan uit. “Er komt een steiger met twee tot drie verdiepingen met ‘ruimtes’ waarin de slagwerkgroep wordt opgesteld. Daaronder een ruim podium waarop het grote orkest zit.” Rondom het podium zijn zeshonderd staanplaatsen en er komen tweehonderd zitplaatsen. Begin november zal niemand het interieur van de Klumper nog herkennen. Zelfs de typische paarse vloer wordt afgedekt en de verlichting zal zijn zoals die in een bruine kroeg hoort te zijn.

Muziek is de basis
Johan organiseerde meerdere concerten met de harmonie en geeft aan dat de lat steeds hoger komt. Deze editie wordt nog spectaculairder dan de voorgaande keren. Vanaf maat 1 klinkt alleen maar nederpop. Meezingen en dansen is een must. “In klassieke ‘proms’ zitten soms clichés”, zegt Rob geheimzinnig, “maar onze versie is verrassend. Er komen bekende nummers voorbij die je niet verwacht.” In vorige concerten stonden Cesar Zuiderwijk en Gerard van Maasakkers in het middelpunt van de belangstelling, nu is het Sint Caecilia en haar muziek. Kwaliteit, ook qua zang, wordt deels uit eigen geledingen gehaald. Inzet van eigen mensen geldt ook voor de organisatie van dit megafeest. Verschillende werkgroepen zorgen samen dat dit geweldige event een succes gaat worden. Die geestdrift is te merken. Een oproep voor wat vrijwilligers die even willen poseren voor de foto is amper verstuurd of enthousiaste vrijwilligers druppelen binnen. Poseren? Dat blijkt bijzaak te zijn. Na metingen, fotograferen en wat overleg is er wel even tijd voor een foto. Bier, borrelnootjes en Perzische tapijtje moet je er op de foto even bij denken, net als de prachtige klanken van Sint Caecilia, maar de kroeg van 4 en 5 november kan je al een beetje voelen.

Kaarten:  www.harmonielieshout.nl