Afbeelding

Theatergroep Mariahout speelt Hamlet...maar dan helemaal anders

Activiteiten & Evenementen

Mariahout - Al maandenlang klinkt de muziek van de popgroep Queen in Openluchttheater Mariahout. Nee, het zijn niet Rowen Hèze of Edwin Evers die een andere weg insloegen. Het zijn leden van Theatergroep Mariahout die met een moderne versie van Hamlet de uitdaging aangaan om muziek van Queen met het toneelspel te laten samenvloeien.

Eindelijk mogen ook de acteurs en actrices van de volwassenproductie weer op de planken staan. De productie ‘De Pionier’ ter gelegenheid van het 75-jarig bestaan van Openluchttheater Mariahout viel door corona in het water. Theatergroep Mariahout heeft afgelopen jaren niet stil gezeten en staat te popelen om het Openluchttheater Mariahout letterlijk op zijn kop te zetten. Onder leiding van enthousiaste regisseur Eva Stam hebben ze Hamlet, en dan de bewerking van Theater Rotterdam, in een Mariahouts jasje gestoken. Spannend, want er gaan dingen gebeuren die in 77 jaar theater nog nooit vertoond zijn. Wat dacht je van surfen over het toneel en een gigantische moordpartij?

Geen uitdaging te groot
Voor het verhaal over een puberende Deense prins wordt dan ook alles uit de kast gehaald. Van surf-boy met goed haar verandert de prins in somberman met woede-uitbarstingen. Een karakterverandering die komt door dramatische gebeurtenissen die zijn leven drastisch doen veranderen. Toch blijft Theatergroep Mariahout er voor zorgen dat de voorstelling een familievoorstelling blijft en dat iedereen op het einde dood gaat is een ludiek gegeven. Zangcoach Stein van de Ven begeleidde de groep acteurs met de uitdagende zang van Queen. Met teksten van de bekende in Oirschot geboren cabaretier Alex Klaassen wordt het zeker een bijzondere ervaring voor het publiek. Het decor voor de voorstelling is buiten het theater door vrijwilligers in elkaar gezet. De harde werkers hadden slechts een week om het hele theater ‘te verbouwen’ en het decor op zijn uiteindelijke plek te krijgen. Bij een stuk van formaat horen natuurlijk prachtige kostuums en vergeet daar niet achttien met de hand geschilderde skelet-pakken bij op te tellen. Zoals gewoonlijk zien de spelers er weer geweldig uit. Met geestverschijningen, verwarring en gebrek aan vertrouwen wordt het een stuk dat gezien moet worden. Want; Zen of niet te zen, das de vraag…

Hamlet is te zien in het Openluchttheater op 10, 14, 18, 22 & 25 september. Kijk op www.openluchttheatermariahout.nl voor de tijden en bestellen van kaarten.