Afbeelding

Shakespeare’s Othello in de tuin van Kasteel Croy

Activiteiten & Evenementen

Aarle-Rixtel - De American Drama Group Europe komt op donderdag 22 september naar Aarle-Rixtel voor een opvoering van William Shakespeare’s Othello. De America Drama Group speelt deze voorstellingen deze zomer in tuinen van vijftig bekende kastelen in heel Europa. 

Deze kastelen vormen een passend en uiterst sfeervol decor voor dit klassieke drama. Hoogtepunt van deze toernee was ongetwijfeld de opvoering voor Koningin Elizabeth’s platinum jubileum in juni dit jaar bij kasteel Balmoral. Door het recente overlijden van ‘the Queen’ heeft deze opvoering nu extra betekenis. Kasteel Croy is er heel erg trots op dat zij onderdeel mag zijn van deze unieke tournee.

ADG Europe voert dit historische theaterstuk op met muziek van Thomas Johnson. Hierdoor ontstaat een eigen muzikale interpretatie, waarbij het oorspronkelijke verhaal geen geweld wordt aangedaan. Othello is het verhaal over wat liefde, verraad en vooroordelen met een mens kunnen doen. Generaal Othello en de jonge rijke Desdemona zijn smoorverliefd. Ze trouwen in het geheim want Othello is een outcast. Als Othello zijn rechterhand Jago passeert bij een officiersbenoeming is het zaad geplant voor een fataal vervolg. Jago injecteert Othello met het gif van de jaloezie en overtuigt hem ervan dat de nieuwe officier Cassio en Desdemona een affaire hebben.

Er zijn op 22 september twee voorstellingen: om 14.00 uur en 18.00 uur. Meer informatie is te vinden op www.adg-europe.com. De voorstelling is uiteraard in het Engels. De kleinschalige voorstellingen vinden plaats in de open lucht en gaan onder alle weersomstandigheden door.