Afbeelding

Grandi-Eus dweilen in Ganzegat

Activiteiten & Evenementen

Aarle-Rixtel - Traditioneel staat op de carnavalsmaandag in Ganzegat het dweilen op het programma. Dit jaar voor de 33e maal, dus een jubileumeditie. Stichting Organisatie Carnaval Ganzegat en haar dweilcommissie kunnen met tevredenheid terugblikken op deze dweilmiddag.

Dweilen; Het rondtrekken van kroeg naar kroeg om elkaar te treffen onder het genot van een stukje blaasmuziek en een hoge dosis gezelligheid. Afgelopen carnavalsmaandag 12 februari verzamelden de acht deelnemende dweilorkesten zich in de residentie De kantine van Jantine om daar om 14.00 uur de aftrap te geven van deze jubileumeditie. Blitz beet de spits af, gevolgd door de eigen Ganzegats Hofkapel. Verder stonden de dweilorkesten Nummerke3, Zsa Zsa Zsoe, Ammel Blauw, Da’Kapelleke, Applaus/Hoizeiers en Coest te popelen om hun muzikale klanken het Ganzegatse luchtruim in te slingeren. Al snel verspreiden de dweilorkesten zich over de overige horecagelegenheden – Deja Vu, café de Stal, OJA en café Bij van Dijk – om het dorp te laten bruisen met muziek. Om 18.00 uur werd de ‘grande finale’ ingezet bij café Bij van Dijk met de afsluiting door de Ganzegats Hofkapel. 

Om deze dag nog meer loop van publiek te creëren werd dit jaar ook de 1e editie van de Ganzegatse Eierloop georganiseerd. Een kroegentocht waarbij je met het bezoek en nuttigen van een consumptie in iedere kroeg een volle stempelkaart een mooie attentie verdiende: een mooie dweilpin voor op je jas, pak of kiel. Met meer dan 70 deelnemers een succesvolle eerste aanzet. En voor volgend jaar ruimte voor meer.

Zoals de dweilcommissie zelf zegt: “Het was Grandi-Eus! Een memorabele en geslaagde editie. De kapellen hebben lekker muziek kunnen maken, naar elkaar kunnen luisteren en samen een pilsje kunnen drinken. Ook was er veel publiek op de been, mede door de Ganzegatse Eierloop. Een geweldig samenzijn. En zo zie je maar: muziek verbindt. Op naar de volgende editie op 3 maart volgend jaar!”