Afbeelding

Nizozemska verzorgt optreden in Sloveni

NULL

Nizozemska verzorgt optreden in Slovenië


Het Oberkrainer Ensemble Nizozemska (Nederland in het Sloveens) verzorgt in de periode van 30 april tot en met 5 mei optredens in Slovenië op uitnodiging van de Nederlandse ambassade. In het koor zitten drie Laarbeekse muzikanten.

De optredens in Slovenië vinden plaats in het Holland Village, Bij Kamnik. Het Holland Village is met molens en een soort ‘keukenhofstijl’ geheel Nederlands aangekleed.

Twee jaar geleden, tijdens de viering van 20 jaar onafhankelijkheid in Slovenië, werd Nizozemska al eens uitgenodigd om op te treden. De optredens vinden plaats tijdens een beurs voor Nederlandse ondernemers, die hun producten bekendheid willen geven in Slovenië. Naar verwachting brengen circa 60.000 mensen een bezoek aan deze beurs.

Zangeres Lia van den Heuvel uit Lieshout vertelt: “We brengen dansmuziek, zoals de wals en de polka. We spelen nummers met zang, maar ook zonder zang. De muziek zorgt voor een gemoedelijke sfeer, de mensen kunnen gaan dansen, maar ze kunnen er ook aandachtig naar luisteren.” Het bezoek brengende Ensemble bestaat uit 5 muzikanten, waaronder Lia van den Heuvel uit Lieshout, Thomas Verbakel uit Aarle-Rixtel en Els Diender uit Beek en Donk. De laatste vervangt haar oom als klarinettist.

Het Oberkrainer Ensemble Nizozemska is tijdens deze trip te volgen via facebook.