Koninginnedagactiviteiten Lieshout

NULL

Koninginnedagactiviteiten Lieshout


Lieshout – Stichting Oranje Comité Lieshout organiseert naast een optocht van versierde fietsen, een ballonnenwedstrijd, straatvoetbal, jeu de boules een vrijmarkt. Het 25-jarig bestaan van de Stichting krijgt een centrale plaats op deze dag.

Deze laatste Koninginnedag op 30 april is speciaal. Om niets te moeten missen tijdens de abdicatie van Hare Majesteit de Koningin en de huldiging van Zijne Majesteit de Koning, wordt de televisieregistratie van de troonswisseling via een groot scherm getoond bij Bavaria Brouwerij Café. Het programma wijkt enigszins af van andere jaren vanwege de nationale festiviteiten. De jongsten kunnen meedoen aan de optocht van versierde fietsen en de ballonnenwedstrijd. Het traditionele straatvoetbal is er voor de basisschoolleerlingen en de ouderen kunnen meedoen aan jeu de boules. In plaats van de kindermarkt, is er nu nieuw de vrijmarkt, waar iedereen zijn koopwaar kan uitstallen op de grond en te koop aanbieden. Wel even van tevoren inschrijven bij het Oranje Comité (oclieshout@gmail.com) De vrijmarkt is in de Dorpsstraat tussen de Heuvel en de Floreffestraat.

Ook het 25-jarig bestaan van Stichting Oranje Comité Lieshout krijgt een centrale plaats deze dag. De Mariahoutse kunstenares Lennie Segboer zal samen met de schoolgaande kinderen een groot kunstwerk maken ter ere van deze speciale editie van Koninginnedag. Ieder kind zal van kosteloos materiaal een klein onderdeel maken, samen gaan die onderdelen een mooi kunstwerk vormen. Dit gaat een plaats krijgen in de Lieshoutse gemeenschap.

In de middag is er live entertainment voor jong en oud met op een podium de bands Just Leavin’, Bag on Wheels en Juicy Flavour. Ben je boven de 12 jaar dan wordt je uitgedaagd om mee te doen met het krattenspel en het poolballen. Dit poolball op een levensgrote pooltafel is een variatie op het poolbiljarten. Op een speelveld van 8 bij 4,5 meter moet getracht worden alle ballen met de witte bal in de zes poorten te trappen. Voor de kleinsten is er een springkussen. 2013 zal het jaar zijn van vernieuwing! Een nieuw comité van enthousiaste vrijwilligers heeft zijn best gedaan om voor de Lieshoutse samenleving een vernieuwend programma op te zetten met oude en nieuwe activiteiten. Een nieuw comité, een nieuwe uitstraling en een nieuw programma!