Caf

NULL

Café DeJaVu moet twee weken dicht

 
Aarle – Rixtel – Café DeJaVu in Aarle-Rixtel moet twee weken dicht vanwege het overtreden van de regels. Dit maakte burgemeester Hans Ubachs donderdagmorgen bekend.

Het café heeft twee keer niet meegewerkt aan de controle van de Voedsel en Warenautoriteit en zich diverse keren niet gehouden aan de sluitingstijd. Hierdoor zijn de deuren van café DeJaVu van vrijdag 3 mei tot en met vrijdag 17 mei gesloten. Burgemeester Hans Ubachs is er duidelijk over: “De uitbater gedraagt zich niet zoals een goede ondernemer zich hoort te gedragen. Je moet niet alleen laten zien dat je regels hebt, maar ook laten zien dat je ze uitvoert.” De burgemeester wil hiermee het café niet straffen. “Ik wil juist de ondernemers die zich wél aan de regels houden belonen. Daarnaast hebben wij regels gesteld. Die zijn er niet voor niets. Er zijn grenzen.”
 
Naast dat het café twee weken dicht moet, wordt ook de ontheffing voor verruiming van de sluitingstijden ingetrokken. Dit gebeurde vorige week ook bij OJA (Open Jongerencentrum Aarle-Rixtel). De ontheffing houdt in dat uitbaters maximaal 12 keer per jaar niet tot 02.00 uur, maar tot 03.00 uur open mogen. Burgemeester Ubachs: “Wij willen dat horecaondernemers goede uitbaters zijn, die zich verantwoordelijk voelen. Dat vinden wij belangrijk.”