Programma en deelnemers Dorpsfeesten Aarle-Rixtel

NULL

Programma en deelnemers Dorpsfeesten Aarle-Rixtel


Aarle-Rixtel – Onder het motto ‘Het dorp draait door!’ starten op 9 mei de jaarlijkse Dorpsfeesten. Wie kent de gezellige, drukke jaarmarkt op Hemelvaartsdag niet? De markt is nog maar het begin van de activiteiten die vier dagen aanhouden. Naast de markt is er een jeugdmiddag met spellen, zeskamp, een quiz, een cultureel gebeuren en natuurlijk feest.

Donderdag 9 mei
11.00 uur : Jaarmarkt.
17.00 uur : Einde jaarmarkt.

Elk jaar starten de Dorpsfeesten, op Hemelvaartsdag met een jaarmarkt. Met ruim 200 stands heeft deze markt voor jong en oud wat wils. Naast veel live muziek is er entertainment, zoals de kop van jut en diverse terrassen. Iedereen kan tussen 11:00 en 17:00 uur de markt gratis bezoeken. De markt is aan de Dorpsstraat.

Vrijdag 10 mei
13.30 uur : Start jeugddorpsfeesten.
19.00 uur : Cultureel jeugdprogramma.
22.00 uur : Quiz voor de volwassenen. Vernieuwd!
01.00 uur : Einde.

De jeugdmiddag met diverse activiteiten wordt gehouden rondom de tent, langs De Dreef. Gezamenlijk wordt de middag afgesloten met frietjes eten. De avond staat in het teken van het cultureel gebeuren van de jeugdgroepen (4 t/m 15 jaar). De kinderen uit deze 8 groepen hebben al weken geoefend voor hun optreden. Het thema voor dit jaar is ‘Respect’. De groepen hebben hiervoor een bestaand liedje uitgezocht en hierbij een performance bedacht. Ook prachtige decors mogen op deze sensationele avond niet ontbreken. In de avond houden de ploegen van de volwassenen de soundcheck voor hun optredens van zaterdag, gevolgd door de quiz. De quiz is dit jaar in een nieuw jasje gestoken! Ook ploegen die verder niet deelnemen aan de Dorpsfeesten mogen meedoen. Tijdens de quiz avond kunnen deelnemers zich meten met andere groepen op gebied van sport, muziek, actualiteiten en Laarbeek. De avond wordt afgesloten met een drankje en gezelligheid.

Zaterdag 11 mei
14.00 uur : Spelmiddag voor de jeugd.
16.00 uur : Einde spelmiddag jeugd.
20.00 uur : Start cultureel gebeuren volwassenen.
Gevolgd door een spetterende afsluiting van de avond verzorgd door DJ Erik Kerkhof.
02.00 uur : Sluiting.

De kinderen van de jeugdgroepen laten tijdens de zeskamp zien wat ze in huis hebben. De spanningen van de vorige avond zijn weer helemaal vergeten en elk jaar is de zeskamp een onvergetelijke middag. In de avond starten de groepen van de volwassenen met het cultureel gebeuren. Dit belooft een geweldige en gedenkwaardige avond te worden. Net als bij de jeugdgroepen wordt er live gezongen en zetten de groepen, zoals elk jaar, de tent op z’n kop. Na alle optredens is er een nog een afterparty onder de muzikale begeleiding van DJ Erik Kerkhof.

Zondag 12 mei
12.30 uur : Verzamelen voor de ploegen op het kerkplein.
12.35 uur : Vertrek naar zeskampterrein bij MFC De Dreef onder begeleiding van Harmonie De Goede Hoop.
12.45 uur : Opening door burgemeester.
13.00 uur : Aanvang zeskampspelen.
19.45 uur : Aanvang avondprogramma met de winnende jeugdploeg, aansluitend de prijsuitreiking van de dorpsfeesten en optredens van de beste acht ploegen bij de volwassenen.
23.00 uur: Swingende afsluiting van de avond verzorgd door DJ Erik Kerkhof.
01.00 uur : EINDE DORPSFEESTEN 2013.

De handen worden uit de mouwen gestoken voor de diverse spectaculaire spellen op het terrein voor Multifunctioneel Centrum De Dreef. Deze zijn hier traditioneel op de laatste dag van de Dorpsfeesten het toneel voor sportieve inspanningen. Op de laatste avond van de Dorpsfeesten 2013 wordt de avond geopend met het optreden van de winnende jeugdploeg. Dan worden de 8 beste optredens van de volwassenen nog gehouden. Tot slot kan er gedanst worden op muziek van DJ Erik Kerkhof, waarna er om 1:00 uur een eind aan de Dorpsfeesten 2013 komt.

Om niets te missen van het evenement kunt u naar Multifunctioneel Centrum De Dreef komen waar in en rondom de tent de Dorpsfeesten plaatsvinden.

Deelnemende ploegen zijn:

1. L.E.O.
2. De Mamas en de papas
3. Weinig kans
4. Tis da ‘t moet
5. De Stroat
6. Troef
7. Blitz
8. Tootheloo
9. D'n Heikant
10. J.A.C.
11. Boeiend
12. Zo zin wai
13. 't Clubke
14. Kiele kiele
15. D.V.O.
16. Wazeekoe