Afbeelding

Afstudeerconcert Marianke Hob

NULL

Afstudeerconcert Marianke Hobé met Harmonie O&U


Beek en Donk - Het afstudeerconcert Directie HaFaBra van Marianke Hobé vindt vrijdag 21 juni plaats. Het belooft een mooi programma te worden, waarin Marianke haar dirigeerkunsten mag tonen. Thema van het concert is 'Pushpins', een muzikale reis, gebaseerd op de gekleurde pins waarmee reisdoelen op de landkaart aangegeven worden. 

De muziekwerken zijn een persoonlijke keuze van de dirigente met een grote variëteit. Naast bekende werken als de Wals uit het Zwanenmeer, de Florentiner Mars en de Armeense Dansen staan ook twee bijzondere werken op het programma. Zo is uit de opera La Bohème van Giacomo Puccini het mooie Quando me’n vo’ gekozen waarin sopraan Neeltje van Doore als vocaal soliste optreedt. Het werk Dream Away is een eigen compositie gebaseerd op filmmuziek waarbij men heerlijk weg kan dromen. Marianke fantaseert bij dit muziekstuk over haar eigen nog te maken reizen. Het is geschreven in de bolero-vorm. Een klein thema wordt ingezet door één enkel instrument en wordt steeds grootser door toevoegingen van andere instrumenten. Voor het hele afstudeerconcert verleent harmonie Oefening & Uitspanning haar medewerking. Marianke speelt in dit orkest al enige jaren de fluitpartij en is tevens dirigente van het jeugdorkest. De presentatie zal op eigen wijze vormgegeven worden door Rick Hooijberg.

Het concert vindt plaats onder auspiciën van Fontys Hogeschool voor de Kunsten, afdeling Conservatorium. Zodanig zal er een vaktechnische jurering plaatsvinden. De vierkoppige professionele jury bestaat uit Raf de Keninck, Hardy Mertens, Fried Dobbelstein en Martien Maas. Het afstudeerconcert is vrij toegankelijk en vindt plaats in Muziekcentrum ’t Anker aan de Pater Vogelsstraat te Beek en Donk. Het concert wordt van harte bij u aanbevolen en men hoopt u te mogen begroeten op deze fraaie muzikale avond die zal aanvangen om 19.30 uur.