Hoe is het nou met

NULL

Hoe is het nou met ... Joel de Tombe


Wie herinnert zich niet de hysterische taferelen op De Dam in Amsterdam. Idols-finalisten Jamai Loman en Jim Bakkum zingen een paar nummers voorafgaand aan de finale. Honderden uitzinnige fans schreeuwen om hun aandacht. Het is voorjaar 2003 en Nederland is in de ban van de eerste editie van Idols.

Het had niet veel gescheeld of een jongen uit Beek en Donk had die dag op De Dam gestaan. Joel de Tombe was namelijk ook één van de tien finalisten. “Het was erg leuk om mee te maken, maar het is wel fijner als het allemaal wat rustiger is, niet zo hectisch”, vertelt de nu 32-jarige Joel. Hij woont inmiddels alweer zeven jaar in Haarlem en timmert flink aan de weg als zanger en acteur.

Voornamelijk in musicals is hij te zien. “De afgelopen twee jaar heb ik alleen maar getourd, zes dagen in de week.” Hij speelde in die periode in de musicals Vroeger of later, Home Again en Yab Yum. “Nu die laatste gestopt is, ben ik op zoek naar een andere productie. In de tussentijd maak ik weer veel muziek. Ik speel in bands. Binnenkort sta ik op Haarlem Jazz. Na zo’n drukke tijd met die musicals is het fijn om even uit het vaste stramien te komen. Muziek maken blijft altijd leuk. Als je eenmaal gewend bent om met een bandje op het podium te staan, wil je daar altijd naar terug. Het werkt verslavender dan een sigaret.”

Muziek en acteren zijn de twee grootste passies van Joel. “Ik hoop ooit nog een keer op tour te gaan met een band met mijn eigen muziek. Ook zou ik graag meer gaan acteren, op tv of in het theater. Maar omdat ik daarin nog niet zoveel ervaring heb, is dat wat lastiger.”

Ondanks dat hij alweer een aantal jaren ‘boven de rivieren woont’, is Joel zeer regelmatig in het Laarbeekse te vinden. “Mijn broer woont in Beek en Donk en mijn moeder in Aarle-Rixtel. Ook heb ik er nog veel vrienden wonen, dus ik ben er zeker nog vaak. Het is wel grappig want als mensen me nu zien, is het vaak van ‘ben jij niet de broer van?’ In de periode van Idols was het juist andersom.”

Zijn deelname aan de talentenjacht heeft hem veel gebracht. “Het doel van Idols was dat je met muziek je geld kunt verdienen. Ik maak nu al ruim twaalf jaar muziek en leef er ook van. Wat wil je nog meer?”