Afbeelding

Inwoners Mariahout genieten van kermis

NULL

Inwoners Mariahout genieten van kermis


Mariahout – Onder grote belangstelling opende wethouder Theodoor Biemans vanmiddag de kermis van Mariahout. Vele inwoners waren naar het Oranjeplein gekomen om van het jaarlijks terugkomende evenement te genieten. 

DéDé Danceballet gaf op de vloer van de botsauto’s een mooi optreden. Vervolgens vond de officiële opening plaats. De attracties stonden op dit moment stil en dat was niet voor niets. Theodoor mocht diverse prijzen aan de kinderen verloten. Terwijl sommigen met een heuse slang (knuffelbeest) naar huis gingen, prijkten anderen met een grote snoepzak. Nadat alle lootjes vergeven waren, vonden alle kinderen weer hun weg naar de attracties, welke weer volop begonnen met draaien.

De kermis in Mariahout duurt nog tot en met dinsdag. Bezoekers kunnen zich volop vermaken met botsauto’s, een draaimolen, grijpkranen, een schiettent, vliegtuigjes, het lunapark, touwtje trekken, bussen gooien en eendjes vissen. Ook is er een gebakkraam en suiker- en nougatwagen aanwezig.

Voor de kinderen uit groep 5, 6 en 7 is er op maandag van 18:00 tot 19:30 uur een viswedstrijd. Zij kunnen hierbij dagkaarten voor het Lunapark winnen. Dinsdag, op de laatste dag, vindt om 19:00 uur de prijsuitreiking van de kermisvlag plaats. Dit gebeurt door Ger Aarts, voorzitster van Zorg om het Dorp. De winnaar krijgt een tablet van Qware.

MooiLaarbeek maakte zaterdag foto’s van de opening. Klik hier.