Afbeelding

Opening Zonnetij valt in het water

NULL

Opening Zonnetij valt in het water


Aarle-Rixtel – Hoewel de naam ‘Zonnetij’ anders doet vermoeden, viel de opening van het wooncomplex donderdag compleet in het water. Op het buitenplein zag het er formidabel uit, maar helaas kwam de regen met bakken uit de hemel vallen, waardoor de feestelijke gebeurtenis noodgedwongen binnen plaats moest vinden. 

Knus, maar gezellig zaten de genodigden in de ontmoetingsruimte te wachten totdat de officiële opening begon. “We zijn hier op een historische locatie”, vertelt Gerjan Beniers. “Voorheen zat hier ‘De Witte Poort’. Al vanaf 1444.” Nu bestaat het wooncomplex uit 95 appartementen, verdeeld over 7 verschillende woongebouwen.

Wethouder Joan Briels spreekt trots over de nieuwe woonlocatie. “Deze plek is niet alleen uniek vanwege zijn historie. Dit is een plek voor iedereen. Zowel mensen die zorg nodig hebben als mensen die geen zorg nodig hebben. We gaan de zorg anders inrichten en dit is hier een perfect voorbeeld van.”

De officiële plechtigheid sloot af met de onthulling van een bijzonder beeldje. Het kunstwerk het ‘Paard van Tetje’ is voor vele Aarle-Rixtelnaren niet onbekend. Na jarenlang, door de sloop- en bouwwerkzaamheden, opgeborgen te hebben staan, heeft het ‘Paard van Tetje’ nu weer een mooi plaatsje gekregen. Het kunstwerk pronkt op de binnenplaats van de Zonnetij.

Lees donderdag het hele verslag in De MooiLaarbeekKrant.