Afbeelding

Tini en Hetty van Leuken Laarbeeks Kampioen Jeu de Boules

Sportnieuws

Tini en Hetty van Leuken Laarbeeks Kampioen Jeu de Boules


Helmond- Op sportcentrum 'De Braak' werden op dinsdag 10 september de Laarbeekse Jeu-de-boules-kampioenschappen gehouden. Mariahout ging als algeheel winnaar naar huis.


In Laarbeek heeft elke kern een Jeu-de-boules-vereniging. Wim van de Vossenberg organiseert al jaren de Laarbeekse kampioenschappen. Uit Lieshout nam deel 'Ons genoegen', in Beek en Donk is de officiële naam 'Jeu de Boulesclub Beek en Donk' en in Aarle-Rixtel wordt de veelgehoorde uitroep 'Duutieut' gebruikt als clubnaam. In Mariahout is de naam van de vereniging 't Trefpunt, en zij hadden het vandaag getroffen!

Naast een algehele winnaar kwam er ook een koppel uit, die zich een jaar lang Laarbeeks Kampioen mogen noemen. Na een drietal uren zijn deze winnaars bekend. Op de eerste plaats eindigden Tini en Hetty van Leuken uit Mariahout, nummer twee waren Bertus en Christien Biemans uit Lieshout en op de derde plaats eindigden Frits Tak en Nelly van Veghel uit Beek en Donk. Algemeen clubkampioen werd ' 't Trefpunt' uit Mariahout, de kleinste kern van de gemeente Laarbeek met het grootste aantal leden. De winnaars kregen naast een beker een zelfgekozen prijs van de prijzentafel. Daarop stonden allerlei lekkernijen uitgestald, variërend van een zak chips tot de welbekende fles advocaat.

Lees donderdag het hele verslag in De MooiLaarbeekKrant.