ViERBINDEN ontvangt

NULL

ViERBINDEN ontvangt €50.000,- van het Oranje Fonds


Laarbeek - ViERBINDEN krijgt een bijdrage van €50.000,00 van het Oranje Fonds voor de inventaris van het verbouwde Dorpshuis in Lieshout en het verbouwde Ontmoetingscentrum in Beek en Donk.

Hennie Antonis, Directeur ViERBINDEN facilitair: “Het gaat bij beide projecten vooral om het bij elkaar brengen van diverse voorzieningen, zoals kinderopvang, onderwijs, bibliotheek, speel-o-theek, tienerruimte, theatervoorzieningen en het verder uitbreiden van de belangrijke ontmoetingsfuncties in het Dorpshuis en het Ontmoetingscentrum.”

Als alles volgens plan verloopt zal de verbouwing van het Dorpshuis in Lieshout eind december 2013 gereed zijn. De nieuwe grote zaal van het Dorpshuis zal voorzien worden van een mobiele tribune (stoelenwand). Hierdoor wordt het gebruik van de grote zaal multifunctioneel. De zaal kan groter en kleiner gemaakt worden, is in tweeën te delen en tevens bestaat de mogelijkheid om gedeeltelijk de stoelenplateaus uit te schuiven zodat er minder zitplaatsen beschikbaar zijn bij kleinere voorstellingen. Naast de stoelenwand zijn er ook financiële middelen nodig voor de uitbreiding van de licht- en geluidvoorzieningen in de nieuwe grote zaal in Lieshout en uitbreiding van de inventaris in de ontmoetingsruimte.

De verbouwing van het Ontmoetingscentrum in Beek en Donk is nagenoeg gereed en zal op 27 september 2013 definitief worden opgeleverd. De bibliotheek is in het Ontmoetingscentrum ondergebracht en bereikbaar via de ontmoetingsruimte. Door de samenwerking tussen het beheer van het Ontmoetingscentrum en de bibliotheek, zal de bibliotheek daardoor voortaan ruimere openingstijden hebben. Verder zijn er 2 prachtige nieuwe zalen van 100 m2 bijgebouwd.

Ronald van der Giessen, directeur Oranje Fonds: “Het Oranje Fonds bevordert betrokkenheid in de samenleving. Door onze steun ontmoeten mensen elkaar of vinden zij een nieuwe plek in de maatschappij. We verwachten dat onze bijdrage dit bijzondere project een goede stimulans geeft en zo onze doelstelling helpt bereiken.”

Het Oranje Fonds steunt sociale initiatieven met geld, kennis en contacten. Afgelopen jaar besteedde het €31 miljoen aan organisaties die een betrokken samenleving bevorderen in het Koninkrijk der Nederlanden. Door deze bijdragen ontmoeten mensen elkaar of vinden zij een nieuwe plaats in de samenleving. Het Oranje Fonds wordt o.a. gesteund door de Nationale Postcode Loterij, De Lotto en door Vrienden en bedrijven. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn al sinds de oprichting het beschermpaar van het Oranje Fonds.