Afbeelding

Groep 7 en 8 Bernadetteschool op bezoek in het Rijksmuseum

Onderwijs

Groep 7 en 8 Bernadetteschool op bezoek in het Rijksmuseum


Mariahout - De groepen 7 en 8 van de Bernadetteschool uit Mariahout hebben op donderdag 3 oktober het Rijksmuseum te Amsterdam bezocht. Samen met 4 begeleiders/leerkrachten stapte de groep rond 11.00 uur de bus in.

Na een gezellige tocht was het natuurlijk een happening om de stad Amsterdam in te rijden. Onder de gidsende woorden van de chauffeur werden ze keurig netjes bij het rijksmuseum afgezet. Al wandelend langs het Vincent van Goghmuseum golfden de ‘euh’s’ en ‘aah’s’ uit de monden van de nieuwsgierige kinderen.

Nadat de club in vieren was verdeeld, ging men onder leiding van een gids langs menig schilderwerk uit de Gouden Eeuw. De betrokkenheid van de kinderen was hoog. "Wat weten jullie al veel", was de verbaasde opmerking van één van de gidsen. De kinderen zagen onder meer de Nachtwacht, een portret van Michiel de Ruyter en een scheepsmodel. Na een uur was de rondleiding ten einde en werd buiten het museum nog het spel ‘Ren je rot’ gespeeld. Via vragen over de Gouden Eeuw en de rondleiding zou er één winnaar overblijven. Helaas, dit lukte niet. Wat wel lukte was een geslaagde culturele activiteit en dag.