Zondagmorgenwandeling van IVN Laarbeek

NULL

Zondagmorgenwandeling van IVN Laarbeek


Laarbeek – De IVN-gidsen leiden belangstellenden rond door het fascinerende gebied van de Grotelse Heide (het Grotels Bos en de Esperloop) op zondag 27 oktober van 10.00 tot 12.00 uur.

In deze tijd van het jaar zal de aandacht vooral uitgaan naar de herfst en de verschijnselen die dit seizoen met zich meebrengt, zoals paddenstoelen. In de gevarieerde natuur van de Grotelse Heide en het Grotels Bos is de herfst op allerlei manieren te beleven. Men kan hier paddenstoelen in allerlei vormen aantreffen, en als men geluk heeft, allerlei trekvogels. De vele verschillende soorten bomen hebben elk een eigen silhouet. Omdat al deze bomen in Grotels Bos staan, is het heel gemakkelijk het verschil te laten zien, bijvoorbeeld tussen de verschillende soorten naaldbomen als sparren, dennen en lariksen, waarbij het ezelsbruggetje dat wijlen Leo van Ham vroeger de IVN-ners leerde, van pas komt.

Om hier het fijne van te weten, moet men deze wandeling bezoeken. Behalve over paddenstoelen zijn de IVN-gidsen ongetwijfeld bereid over andere natuurverschijnselen het een en ander te vertellen. Veel soorten landschappen zijn hier te zien. Er is Heide, Naaldbos, droog Loofbos met Berken en Zomereiken, nat Loofbos met Zwarte Els en Es en hier en daar ’n Schietwilg, Cultuurgrasland, soortenrijk grasland, halfnat heide-grasland, bouwland, kapvlakten, en andere landschapselementen, en ’n schitterend riviertje, de Esperloop.

De wandeling zal beginnen vanaf de parkeerplaats langs de bekende herberg Grotels Hof in Grotel, een Bakels gehucht vlakbij de gemeentegrens van Laarbeek, aan het adres Grotel 5. Men hoopt op deze ochtend veel mensen te kunnen begroeten.