Sevenmiles.nl/Caf

Sportnieuws

Sevenmiles.nl/Café Zaal Dave v.d. Burgt boekt knappe overwinning

Beek en Donk - Sevenmiles.nl/Café Zaal Dave v.d. Burgt boekte haar eerste winst van dit seizoen, uitgerekend tegen het sterker geachte Gebox Antiek en Vloeren. Sevenmiles.nl had dit seizoen al een aantal keren de punten op een haar na gemist, maar deze keer waren de punten onberispelijk verdiend: 4-1. De ploeg verlaat daarmee voorlopig even de gevarenzone als het gaat om de degradatieplek, en kan de komende weken proberen om aan te sluiten bij de middenmoot in de A-klasse, waar Gebox inmiddels ook deel van uit maakt.

Café/Zaal de Tapperij en Café Thuis vochten het 'duel der cafés' uit, maar van een echte strijd bleek al snel geen sprake. De Tapperij kwam al snel op voorsprong en bouwde die gaandeweg de wedstrijd alleen maar uit. Café Thuis kon nog wel tegenscoren, maar had niet de macht om door te drukken om er nog een wedstrijd van maken. De Tapperij was sterker en won verdiend met 8-3. De ploeg is alweer aanbeland op de 4e positie op de ranglijst en kan nog naar boven kijken. Het verschil met de nummer 2 en 3 is slechts 1 punt.

Door de winst van Sevenmiles.nl is Traxx Party en Kartcentrum wat verder weggezakt op de ranglijst als het gaat om het verschil met de ploegen die daar net boven staan. De nummer laatst verloor kansloos van D3 Architecten/Café Zaal Dave v.d. Burgt dat na een wisselvallige periode nu wel kon overtuigen. In een korte periode van 6 minuten werd de basis gelegd voor een 2-6 winst waarmee de ploeg aansluiting houd met de top van de A-klasse.

In de B-klasse herstelde FC v.d. Burgt zich prima na het verlies van de vorige wedstrijd. In een nieuwe topper tegen FC Geerts Autobedrijf kwam de ploeg na een achterstand knap terug, vooral dankzij 3 treffers van D. Repkes. De 1-3 eindstand mag een juiste afspiegeling van de krachtsverhoudingen worden genoemd, ondanks de gemiste kansen van Geerts. Door het verlies haakt FC Geerts wel even af in de strijd om de bovenste 3 plaatsen in de B klasse, en is FC v.d. Burgt weer alleen koploper geworden omdat concurrent Meulensteen niet speelde.

Hurkmans Plaatwerk BV mengt zich wel weer in de strijd om de koppositie na een eenvoudige winst op Den Hurk Vastgoedmanagement. De 0-6 overwinning was dik in orde en getuigt van een makkelijke avond voor de nr. 3 van de B-klasse. Hekkesluiter Den Hurk scoorde deze keer dus niet, wat wel als een uitzondering mag worden genoemd. De ploeg zal een oplossing moeten vinden om minder goals tegen te krijgen als het de resultaten wil verbeteren.

Aben & Slag Advocaten won relatief eenvoudig van FC Avondrood met 2-6. Toch bleef het lang spannend omdat FC Avondrood in de beginfase wel bij kon blijven, maar in het laatste kwartier toch moest buigen. Aben & Slag kon zowat de hele selectie bijschrijven op de lijst van doelpuntenmakers, wat meteen het gevaar van de ploeg verklaard. Zo sloot de ploeg weer aan bij de subtop in de B-klasse en zal een keer van een topper moeten winnen om daar echt een rol van betekenis in te kunnen spelen.

Voor uitslagen, programma en standen klikt u hier