Slagwerkgroep Harmonie St Caecilia promoveert naar 1e divisie

Muziek

Slagwerkgroep Harmonie St Caecilia promoveert naar 1e divisie


Lieshout / Mariahout - Tijdens het concours van de Koninklijke Nederlandse Federatie van Muziekverenigingen, afgelopen weekend in Etten-Leur, heeft de slagwerkgroep van Harmonie St Caecilia Lieshout / Mariahout 86,7 punten gescoord. Daarmee promoveert de groep naar de hoogste divisie.

In theater ‘De Nieuwe Nobelaer' in Etten-Leur traden afgelopen weekend twaalf slagwerkgroepen op. De jury bestaande uit de heren Henk Mennens, Rob Balfoort en André Willems beoordeelde de optredens. Het optreden van de slagwerkgroep uit Lieshout / Mariahout stond gepland om 14:55 uur.

Voor een goed gevulde zaal, voornamelijk gevuld met supporters uit Lieshout en omstreken, werden drie muziekstukken uitgevoerd. Het openingswerk Hatirla Antalya, deed het publiek terugdenken aan mooie vakanties in Antalya. Het tweede werk dat werd uitgevoerd was Dilemma, waarin een belangrijke rol was weggelegd voor solist Niek Gilsing. Het derde nummer dat ten gehore werd gebracht was Metamorphosis of 'Ayers Rock'. Dit muziekstuk beschrijft de grille van de in het Noordelijke territorium van Australië gelegen kolossale, rode zandsteen.

Na afloop van het optreden moest tot ongeveer 19.00 uur gewacht worden op de uitslag. De hooggespannen verwachting bleek uit te komen. De jury beoordeelde het optreden van de slagwerkgroep St Caecilia met 86,7 punten. Bij een score boven 80 punten heb je een 1e plaats, maar bij 85 punten of meer volgt zelfs promotie.

Door deze prachtige score promoveert de slagwerkgroep dus van de 2e naar de 1e divisie, het hoogst haalbare in de slagwerkwereld.