Zwangerschaps Pilates bij de Zorgboog

Sportnieuws

Zwangerschaps Pilates bij de Zorgboog


Beek en Donk – Indien men zwanger is en bewust bezig is met de zwangerschap en het lichaam in conditie houden, dan kan men deelnemen aan de cursus Zwangerschapspilates van cursussen & Diensten de Zorgboog.

Tijdens zwangerschapspilates gaat men aan de slag met oefeningen in een onbelaste houding, waarbij het gehele lichaam getraind wordt, met de nadruk op de diepe buikspieren en de bekkenbodemspieren. Dit zijn de voornaamste spieren die men gebruikt tijdens de bevalling. Natuurlijk leert men ook ademhalings- en ontspanningstechnieken waardoor men met een vertrouwd en zeker gevoel de bevalling aankan en men een rustig en stressvrij gevoel overhoudt. Naast het beweeggedeelte krijgen de cursisten theoretische informatie over de zwangerschap, bevalling en de periode na de bevalling.

De cursus zwangerschapspilates bestaat uit tien lessen van één uur en wordt doorlopend gegeven op donderdagavond van 18:30 – 19:30 uur in Sportcentrum Coach in Beek en Donk.

Voor meer informatie of aanmelding, kan men contact opnemen met Cursussen & Diensten de Zorgboog via telefoonnummer 0492 - 504821 of per e-mail: cursussendiensten@zorgboog.nl. Meer informatie over het cursusaanbod is te vinden op de website www.zorgboog.nl.