Scouting Beek en Donk: drukke tijden in het vooruitzicht!

Algemeen

Beek en Donk - Het seizoen is voor Scouting Beek en Donk alweer bijna drie weken bezig. Dit jaar zijn er twee speltakken toegevoegd aan de scoutinggroep, namelijk de Bevers (leeftijd 4,5 tot 7 jaar) en de Plusscouts (leeftijd ouder dan 23 jaar). Hierdoor blijft het ledenaantal van de scoutinggroep groeien.

Diverse activiteiten
Naast deze ontwikkeling staan er ook nog diverse activiteiten op het programma de aankomende weken, zoals:

Het groepsweekend op 24 en 25 september in De Rips. Tijdens dit weekend gaat Scouting Beek en Donk met de hele scoutinggroep op kamp. Hierbij zullen diverse activiteiten worden ondernomen die nog niet verklapt kunnen worden, maar op zondagmorgen zullen de leden over gaan vliegen naar een hogere speltak.

Het Trapperskamp van 30 september t/m 2 oktober. Tijdens dit kamp lopen de deelnemers met bepakking door de Peel. Hierbij zullen diverse outdooractiviteiten gedaan worden en zal de kennis van de scoutingtechnieken op de proef gesteld worden. Hieraan neemt het merendeel van de scouts en rasa's deel.

En als laatste staat de JOTA-JOTI, http://jotajoti.info, op de planning in het weekend van 14 t/m 16 oktober. Ieder jaar wordt tijdens het derde volle weekend van oktober wereldwijd deze activiteit gehouden. JOTA-JOTI staat voor Jamboree On The Air en Jamboree On The Internet. Scouts van over de hele wereld ontmoeten elkaar dit weekend via amateurradio en het internet. Voor deze activiteit zal Scouting Beek en Donk vanaf 30 september starten met het pionieren van een toren waarin een antenne wordt bevestigd waarmee contacten gelegd kunnen worden via de radio.Deze laatste activiteit zal gecombineerd worden met de open dag van de scoutinggroep.

Interesse?
Iedereen die interesse heeft in de scouting is op zaterdag 15 oktober van 10.00-13.00 uur welkom in de blokhut aan de IJsweg 1 te Beek en Donk. Iedereen kan dan zien wat de JOTA-JOTI inhoudt, maar natuurlijk zullen er ook andere activiteiten gedemonstreerd worden. Te zijner tijd zal er nog meer informatie volgen. Meer informatie over scouting Beek en Donk is te vinden via www.scoutingbeekendonk.nl.