Afbeelding

Jongste jeugd Badminton Club Lieshout kent moeilijke competitie

Sportnieuws

Jongste jeugd Badminton Club Lieshout kent moeilijke competitie


Lieshout - In de derde afdeling van de leeftijdsklasse tot 13 jaar heeft BCL-U13/VKS Autoservice het erg moeilijk. De eerste deelname aan een échte competitie is erg moeilijk voor de vaak pas startende badmintonners. De uitwedstrijden tegen de leeftijdsgenoten uit Veldhoven en uit Den Bosch werden dan ook met grote cijfers verloren. Lichtpuntje in deze partijen was wél het allereerste wedstrijdpunt dat door het team werd binnengehaald.


BC Veldhoven-U13 - BCL-U13/VKS Autoservice: 7-1
In de uitwedstrijd tegen het Veldhovense U13-team werd het allereerste wedstrijdpunt van deze competitie binnen gehaald. Dat gebeurde in de mixpartij van Margee Hildegenaar en Nard van Loon die samen ook nog eens erg ‘dik’ wonnen van Gido van Heeswijk en Sanne van den Biggelaar: 8-21, 9-21. Ook tijdens de singlepartij van Margee Hildegenaar was het team al dicht bij een puntje. De driesetter die ze afwerkte verloor ze echter alsnog in de beslissende derde set. Tijn van den Baar, Nard van Loon en Sofie van de Laarschot konden dat niet nadoen. Zij verloren steeds in twee sets hun dubbel-, mix- en singlepartijen, waardoor het resultaat uiteindelijk bleef bij het ene punt dat in de een-na-laatste mixpartij werd binnengehaald.

BCH-U13 - BCL-U13/VKS Autoservice: 8-0
In de uitwedstrijd tegen de sterke koploper van de derde afdeling was er geen enkele eer te behalen voor BCL-U13/VKS Autoservice. De krachtsverschillen waren immers enorm. In de dubbelpartijen verloren Nard van Loon en Pepijn Kerkhof de jongsdubbel. Ook Margee Hildegenaar en Sofie van de Laarschot verloren de meisjesdubbelpartij. In de singlepartijen wist alleen Margee Hildegenaar een score van boven de 10 te behalen tegen haar tegenstandster. Pepijn Kerkhof, Nard van Loon en Sofie van de Laarschot kwamen zo ver niet. Zij verloren duidelijk, allen met een minimale score. Ook de afsluitende mixpartijen brachten geen ander beeld. BCL-U13/VKS Autoservice behaalde slechts 14 punten in de vier sets die gespeeld werden, waardoor het team stijf onderaan blijft staan in de leeftijdsklasse tot 13 jaar. Door de overwinning blijft BCH-U13 de trotste koploper.

Programma 2 november
10.00 BCL-1/BouwCenter Swinkels – BV ’67 Veghel 5
10.00 BCL-U13/VKS Autoservice – BC ’67 Veghel U13-2


Foto: BCL-U13/VKS Autoservice met (onder vlnr) Sofie van de Laarschot en Tijn van den Baar en (boven vlnr) Margee Hildegenaar, Nard van Loon en Pepijn Kerkhof