BCL-H1/BouwCenter Swinkels met Ruud van Vijfeijken, Laurence Roijackers, Jeroen van der Heiden, Bert Manders en Wouter van Vijfeijken.
BCL-H1/BouwCenter Swinkels met Ruud van Vijfeijken, Laurence Roijackers, Jeroen van der Heiden, Bert Manders en Wouter van Vijfeijken.

Vaandelteam Badminton Club Lieshout goed uit de startblokken

Sportnieuws Sport

Lieshout - Het vaandelteam van Badminton Club Lieshout is dit seizoen goed uit de startblokken geschoten met twee opeenvolgende overwinningen. Thuis tegen Oosterhout werd het 7-1 en uit tegen het zeer sterke eerste herenteam van Zidewinde werd de overwinning met 3-5 weggekaapt. Door deze overwinningen heeft het team meteen de koppositie gepakt in deze afdeling van de Heren-2-klasse.

BCL-H1/BouwCenter Swinkels – BC Oosterhout-H4: 7-1
In de eerste wedstrijd van het seizoen was er sprake van behoorlijk groot krachtsverschil. Slechts in één partij kwam het tot een derde set en dat was in de dubbelpartij van Bert Manders en Jeroen van der Heiden. Erger nog: die derde set ging met 16-21 verloren. Achteraf bleek dat de enige verliespartij van de hele wedstrijd te zijn. In de singlepartijen hadden Wouter van Vijfeijken, Jeroen van de Heiden, Bert Manders en Laurence Roijackers al met duidelijke cijfers gewonnen. In de andere dubbelpartijen waren de uitslagen wel wat 'closer', maar dichter dan een setverlenging kwamen de Oosterhoutse heren niet. Zonder de geblesseerde Ruud van Vijfeijken slaagde BCL-H1/BouwCenter Swinkels er meteen in om de koppositie in de tweede afdeling van deze heren-2-klasse te pakken.

ZSV Zidewinde-H1 - BCL-H1/BouwCenter Swinkels: 3-5
De tweede competitiewedstrijd van het seizoen 2016/2017 was een gelijkopgaande en dus erg spannende wedstrijd. Met een behoorlijk herstelde Ruud van Vijfeijken in het team, kon uiteindelijk een 5-3 overwinning worden bijgeschreven, maar dat ging niet zonder slag of stoot. Van de startende twee dubbelpartijen werd er één gewonnen (door Laurence Roijackers en Ruud van Vijfeijken) en één verloren (door Jeroen van der Heiden en Wouter van Vijfeijken). Ook de afsluitende dubbelpartijen werden eerlijk gedeeld: beide in een zeer spannende driesetter die één keer in 22-20 en één keer in 21-23 eindigde. Het uiteindelijke verschil werd gemaakt in de singlepartijen, waarin Laurence Roijackers de overwinning in de schoot geworpen kreeg door een opgave van de Capelse tegenstander. Wouter van Vijfeijken én Ruud van Vijfeijken hadden toen al (zij het in drie sets) gewonnen van hun tegenstander. Jeroen van der Heiden, die als tweede heer speelde, was kansloos: hij verloor in twee sets. Door deze goede overwinning op deze sterke tegenstander is de eerste slag in het prille seizoen geslagen: BCL-H1/BouwCenter Swinkels staat en blijft bovenaan!

Programma zondag 9 oktober
10.00 uur BCL-U15/Sportpoint Gemert - BC Veldhoven U15-1
10.00 uur BCL-H1/BouwCenter Swinkels - BC Kerkdriel M2