O&U op concours in Veldhoven

NULL

O&U op concours in Veldhoven



Beek en Donk - Een spannende dag voor Koninklijke Harmonie Oefening en Uitspanning op zondag 30 november. Het harmonieorkest zal die dag deelnemen aan de concertwedstrijd voor blaasorkesten in De Schalm in Veldhoven.


O&U komt uit in de 1e divisie en hoopt dit maal voor de derde keer op rij 90 punten of hoger te scoren. Als dat lukt, heeft het orkest bij het volgende concours de keuze om in dezelfde afdeling te blijven of toe te treden tot de concertdivisie, waarin alleen de beste orkesten van Nederland mogen optreden.

Het concoursprogramma bestaat uit een verplicht werk dat gekozen moet worden uit een lijst van tien stukken, en een vrij gedeelte dat naar eigen wens mag worden ingevuld. O&U heeft gekozen voor Divertimento van Oliver Waespi als het verplichte onderdeel, een technisch veeleisend werk met swingende eigentijdse invloeden. Daarnaast speelt het orkest onder andere het mooie melodische October van Eric Whitacre, en Angels in the Architecture, waarin componist Frank Ticheli op indrukwekkende wijze de strijd tussen goed en kwaad heeft uitgebeeld.

Dit programma was al te horen op twee succesvolle try-out concerten in muziekcentrum ‘t Anker met Landesblasorchester Baden-Württemberg, en afgelopen zondag in Vleuten met Harmonie Orkest Vleuten. De komende twee weken wordt er nog hard gerepeteerd om de laatste puntjes op de spreekwoordelijke ‘i’ te zetten voor een optimaal optreden op 30 november.

Het concours is voor publiek toegankelijk, meer informatie is te vinden op www.brabantse-muziekbond.nl.