Lieshout en Mariahout

NULL

Lieshout en Mariahout ‘nieuws van toen’



Lieshout/Mariahout - De Heemkundekring van Lieshout en Mariahout heeft opnieuw een tweetal ‘Lieshout en Mariahout in krantenknipsels’ toegevoegd aan de reeds bestaande reeks.

Arnold Bevers, actief lid van van de heemkundeking, heeft opnieuw interessante naslagwerken gemaakt die het lezen meer dan waard zijn. Mooi voor het herbeleven van een stuk lokale historie of misschien ook wel om familie overzee mee te verrassen.

Het zijn de boeken over de periode tussen januari 1953 en juni 1954 en over de periode juli 1954 tot einde 1955. U kunt onder meer kennis nemen van het feit dat de Gemeenteraad flinke besluiten neemt in het kader van het na-oorlogse herstel van beide dorpen. Zo neemt zij onder leiding van Burgemeester Mostermans een positief besluit om 92 percelen aan te sluiten op het elektriciteitsnet van de PNEM. Ook wordt de bouw van een brandweerkazerne met een slangentoren aanbesteed. Er wordt ook besloten om te beginnen met de gasvoorziening in de beide kernen Lieshout en Mariahout. Verder krijgt de gehele Molenheide nieuwe huisnummers en straatnamen.

Beide boeken zijn vanaf heden voor een bedrag van €10,00 per stuk te verkrijgen in de Heemkamer in het Lieshoutse Dorpshuis. U kunt elke woensdag tussen 9.00 en 12.30 uur terecht in de Heemkamer. Telefonisch bestellen kan ook. U krijgt het dan binnen Laarbeek netjes thuis bezorgd. Hiervoor kan contact worden opgenomen met de heer Doomernik, tel.0499-422824.