Openbare bijeenkomst Pilot Zorg Dichtbij Aarle-Rixtel

NULL

Openbare bijeenkomst Pilot Zorg Dichtbij Aarle-Rixtel



Aarle-Rixtel - Het Dorpsplatform houdt -in samenwerking met de gemeente- op maandag 15 december een voorlichtingsbijeenkomst over de veranderingen in de zorg. Deze verandeingen zijn een gevolg van de decentralisatie van zorgtaken van het Rijk naar de Gemeenten en over de Pilot Zorg Dichtbij voor Aarle-Rixtel.


Wethouder Joan Briels gaat de veranderingen in de wetgeving en de rol die de gemeente krijgt toelichten. Vervolgens zal mevrouw Rianne Schwillens, beleidsadviseur team Zorg & Welzijn Gemeente Laarbeek, een uiteenzetting geven over de invulling van de Pilot voor Aarle-Rixtel, de praktische kanten van Zorg Dichtbij en de wijze hoe we met elkaar omgaan. Dit vraagt om een omslag in kijken, denken en handelen, het door de gemeente faciliteren van zorgvuldige processen met betrekking tot signaleren, sturen en het leggen van goede verbindingen.

Wim van Hest, voorzitter van de WMO-Raad, gaat in op de rol die de WMO heeft. De contouren die nu bekend zijn, laten zien dat er een totaal andere benadering van deze terreinen nodig is, om met minder middelen de klant toch goede mogelijkheden te geven om deel te nemen aan de samenleving. Zelfredzaamheid van de burger en informele zorg (mantelzorg en vrijwilligerswerk) worden als de sleutelwoorden gezien.

Na de pauze stelt het nieuwe Wijkteam dat in de Pilot Zorg Dichtbij een centrale rol zal gaan vervullen, zich aan u voor. Met praktijkvoorbeelden wordt duidelijk gemaakt hoe met zorgvragen van de inwoners wordt omgegaan en hoe deze worden behandeld. U bent van harte welkom op 15 december om 19.30 uur in De Dreef. Kijk voor informatie ook op www.dorpsplatform.nl.