Afbeelding

Jeugdvendeliers St. Margaretha Gilde in de prijzen

NULL

Jeugdvendeliers St. Margaretha Gilde in de prijzen



Berkel-Enschot – Het Noord-Brabants Kampioenschap indoor Vendelen voor de jeugd heeft op zondag 23 november plaatsgevonden. Het Sint Margaretha Gilde uit Aarle-Rixtel mocht enkele prijzen in de wacht slepen.


In drie verschillende leeftijdsklassen streden circa 60 jeugdige vendeliers in de leeftijd tot 16 jaar om de ereplaatsen, waaronder vier jeugdleden van het St. Margaretha Gilde. Dirk Gijsbers en Niels van Stiphout, beide in de klasse tot 10 jaar; Tim van Stiphout in de klasse 10 t/m 12 jaar en Pieter Smulders in de klasse 13 t/m 15 jaar. Vertegenwoordigd in alle klassen stonden behendigheid en lenigheid deze dag centraal, en niet onverdienstelijk.

Waar kun je beter beginnen dan bij de jongste? Zij zijn vaak het meest gemotiveerd om hun kunsten te laten zien aan bezoekers, mede gildebroeders en ouders. Niels van Stiphout behaalde een prachtige 2e plaats in de klasse tot 10 jaar. Ook Dirk Gijsbers die nog maar net 1 jaar aan het vendelen is, behaalde een zeer verdienstelijke 3e plaats. Beiden mochten een prijs in ontvangst nemen.

Tim van Stiphout, deelnemend in de leeftijdsklasse 10 t/m 12 jaar behaalde een mooie 5e plaats. Uit maar liefst 20 deelnemers in deze klasse liet hij sierlijk het vendel zwieren. Pieter Smulders die voor het eerst uitkwam in de leeftijdsklasse 13 t/m 15 jaar, zette een bijzonder prestatie neer. Met een 6e plaats wist hij maar liefst 14 van de beste vendeliers van Brabant achter zicht te houden, een uitstekende klassering!

Maar dit was niet alles. Gebroederlijk streden de vier jeugdleden van de ‘Rooi Schut’ ook voor een ereplaats in het groepsvendelen. Vol trots mocht het viertal de 2e prijs in ontvangst nemen. Proficiat jongens! Het bestuur hecht er waarde aan om een dank uit te spreken naar de ouders en gildebroeders die de jeugdleden deze dag aangemoedigd en begeleid hebben. In het bijzonder gildebroeders Henk Daniels en Gerard Leenders die belangeloos elke week opnieuw de jeugdleden coachen en trainen.

Foto: De jeugdvendeliers van het St. Margaretha Gilde