Aben & Slag Advocaten boekt eindelijk eerste zege

NULL

Aben & Slag Advocaten boekt eindelijk eerste zege



Beek en Donk - Het moest er dan toch van komen. Aben & Slag wist eindelijk beslag te leggen op de gewenste 3 punten dit seizoen. Slachtoffer was het team van FC Avondrood.

Ondanks een gelijk opgaande strijd bleek het jeugdige talent van T. Kuypers de doorslag te geven. Hij kroonde zich tot ‘Man van de wedstrijd’ met maar liefst 4 treffers, waarmee hij een fors aandeel had in de 5-3 zege. Het gat tussen beide ploegen is daarmee verkleind tot 3 puntjes.

In diezelfde klasse stuitten de teams van Puur Baden en TraXX Party en Kartcentrum eerder die avond op elkaar. De trotse koploper tegen de A-klasse degradant in moeilijkheden. Dat werd dit duel ook duidelijk. Puur Baden bleek over de langere adem en het vernuft te beschikken om de wedstrijd na een 2-2 tussenstand te beslissen. Het was S. Peco die zijn neusje voor de goal eer aan deed met 3 treffers. Met een 6-2 zege blijft Puur Baden de trotse koploper.

Een heuse topper in de B-klasse deze avond. FC Geerts speelde om plek 2 tegen FC van de Burgt, tot op heden zonder nederlaag. Nadat er snel een voorsprong door FC Geerts op het scorebord werd gezet, draaide FC van de Burgt de duimschroeven aan. Met 4 treffers kreeg het FC Geerts op de knieën. De 4-2 zege betekent dat FC van de Burgt er florissant voorstaat, terwijl FC Geerts even afhaakt in de strijd om de koppositie.

Het laatste B-klasseduel ging tussen de rode-lantaarndrager DHVM en het kwakkelende Hurmans Plaatwerk BV. DHVM rook bloed en wilde dolgraag de eerste zege van het seizoen binnen hengelen. Helaas stak Hurkmans daar een stokje voor, wat overigens niet van een leien dakje ging. Na een 2-0 voorsprong kwam DHVM nog langszij, maar met 2 doelpunten in de laatste 10 minuten werd de voorsprong hersteld en won het geplaagde Hurkmans eindelijk weer eens: 4-2. DHVM wacht verder op de eerste zege.

In de A-klasse blijft Sevenmiles/Café-Zaal Dave van de Burgt de zeges aaneen rijgen. Ook Café Thuis kon daar geen stokje voor steken. Dat het vanzelf ging voor Sevenmiles, daar was in deze wedstrijd geen sprake van. Twee minuten voor tijd leek Thuis op weg naar het allereerste punt, ware het niet dat in een tijdsbestek van 90 secondes Sevenmiles driemaal de trekker overhaalde, waardoor het alsnog met 6-3 won. Vrouwe Fortuna is duidelijk met hen dit seizoen, daar waar Café Thuis hoopt op een kentering in het nieuwe kalenderjaar.

Spannend, dat werd het nog in het duel tussen Van Kuringe Adviesgroep en Rijwielhandel van den Berg. Van Kuringe leek de buit binnen te hebben, nadat het terugkwam van een 1-0 achterstand en dit omboog in een 3-1 voorsprong. Een slippertje van de doelman werd vervolgens onberispelijk afgestraft door G.J. van der Aa, waardoor de aansluiting werd hervonden. Verder kwam het niet, van Kuringe voegt daardoor 3 punten aan hun totaal toe. Het blijft zo in de top meespelen, waar rijwielhandel van de Berg een rol in de marge blijft behouden.