Afbeelding

Zonnig vakantieconcert door Harmonie St. Caecilia

NULL

Zonnig vakantieconcert door Harmonie St. Caecilia


Mariahout - Harmonie St Caecilia geeft maandagavond 6 juli een concert in zomerse sferen. Een fijn moment om de vakantie in te luiden! Het decor van dit vakantieconcert is het Openluchttheater in Mariahout. De slagwerkgroep en het harmonieorkest spelen een licht, toegankelijk programma.


Het vakantieconcert wordt traditioneel gehouden in plaats van de laatste repetitie van het harmonieorkest op maandagavond. De harmonieleden luiden daarmee de vakantie muzikaal in. De mooie setting in het Mariahoutse theater, de goede temperatuur op de zomeravond en het lichte programma maken het concert voor een breed publiek het bezoeken waard.

Natuurlijk is er voldoende ruimte om na het concert ook te proosten op de vakantie. Het concert start om 20.30 uur. Toegang is gratis. Mocht het weer alsnog tegenvallen, dan wordt er uitgeweken naar het Buurthuis in Mariahout.

Voor de slagwerkgroep is het een bijzonder concert. Het orkest neemt namelijk afscheid van dirigent Peter Bergmans. Bergmans is een begrip in de Lieshoutse en Mariahoutse slagwerkwereld, al vanaf 1998 staat hij voor het orkest en geeft hij les bij St. Caecilia. Een hele generatie slagwerkers heeft het vak geleerd van Bergmans.

De slagwerkgroep brengt een bijzonder eerbetoon aan haar vertrekkende dirigent. Een flinke groep oud slagwerkers speelt maandag voor één keer weer mee. Na de zomervakantie gaat Rob van der Sommen het dirigeerstokje overnemen.

Foto: St. Caecilia