Neerlandia Bakel op bezoek bij De Eendracht

Sportnieuws

Neerlandia Bakel op bezoek bij De Eendracht


Aarle-Rixtel - Neerlandia Bakel was zaterdag 19 september aan de beurt om in Aarle-Rixtel aan het van Ganzenwinkel toernooi mee te doen. Het was de 10e de wedstrijd in een reeks van 17. De gasten waren met maar liefst 15 schutters aanwezig, plus 9 schutters van De Eendracht. Het was dus gezellig druk in de doel.


Na de zomerstop was dit de eerste wedstrijd, en aan de scores van een aantal schutters was te zien dat ze goed uitgerust van hun vakantie zijn terug gekomen. Erwin Wijnhoven had met een score van maar liefst 236 punten (gemiddelde van 9,44) niet alleen een persoonlijk record, hij wist ook Joep van de Ven van Neerlandia voor te blijven. Dat is een knappe prestatie want Joep hoort bij de top van het Nederlandse handboogschieten. Het oude record van Erwin was 234 punten.

Aspirant lid Martijn v.d. Heijden schoot zijn eerste wedstrijd, en dat deed hij al erg goed. 172 punten, dat is bijna 7 gemiddeld. Martijn schiet pas een week of 2, maar het is wel duidelijk dat hij aanleg heeft om een goede handboogschutter te worden. Goed gedaan Martijn, ga zo door.

Na het bekendmaken van de uitslag hebben ze met de schutters van Neerlandia nog gezellig na zitten praten over de wedstrijd, onder het genot van een hapje en een drankje.

Neerlandia Bakel had voorafgaand aan de wedstrijd opgegeven 3136 punten te gaan schieten, het werden er uiteindelijk 3108. Een negatief resultaat van -28.

Uitslag van De Eendracht:
1 Erwin Wijnhoven 236, 2 Walter Jansen 228, 3 Toon van Hoof 211, 4 Jan van Rooij 199, 5 Geert van Ganzenwinkel 192, 6 Henk Verachtert 191, 7 Arno Donkers 179, 8 Martien vd Graef 177, 9 Martijn vd Heijden 172

De volgende wedstrijd is op zaterdag 26 september, dan komt Prins Bernhard uit Mierlo bij De Eendracht op bezoek voor de 11de wedstrijd van het Ganzenwinkeltoernooi.