Opnieuw puntendeling voor Sparta'25

NULL

Beek en Donk - Op sportpark ’t Heereind in Beek en Donk werd het tegen ODC uit Boxtel 1-1. Dit is het 5e gelijkspel op een rij voor de Beek en Donkse ploeg.

In de eerste helft had Sparta’25 de controle over de wedstrijd. Sparta’25 zette vroeg druk op de tegenstander en had duidelijk het initiatief. Sparta’25 gooide veel energie in de wedstrijd. Dat betaalde zich in de 21ste minuut uit. Een corner van René Brouwers belandde in het vijf metergebied en Ruud Jan Happé was er als de kippen bij om de 1-0 binnen te tikken.

Sparta'25 schiep daarna, via enkele goedlopende aanvallen, mogelijkheden om de score verder op te voeren. Helaas zonder succes. Na rust was ODC de bovenliggende partij. Sparta'25 kon maar moeilijk onder de Boxtelse druk uitkomen.

In de 54ste minuut viel de gelijkmaker. Na een verre uittrap van de Boxtelse doelman, niet al te scherp verdedigen van het centrale duo van Sparta, kwam de bal bij Remco Schellekens die met een droge boogbal over de keeper vanaf zestien meter de 1-1 aantekende.

Sparta'25 werd alleen nog gevaarlijk via enkele counters. In de 76ste minuut leverde zo'n uitbraak een penalty op toen Joost Ankersmit in het strafschopgebied ten val werd gebracht. De strafschop van diezelfde Ankersmit, ‘dit mag nooit’ zeggen de kenners, strandde op een been van de Boxtelse doelman. Tot aan de laatste minuut bleven beide ploegen strijden voor de overwinning. Daardoor bleef het lang spannend op sportpark ’t Heereind, maar er kwam geen winnaar uit de strijd.

Een overwinning is broodnodig voor Sparta. Dit mag het team volgende week proberen in en tegen Helvoirt, de koploper. Dit is niet makkelijk, maar Sparta heeft de kwaliteiten om van elke ploeg te winnen.