Afbeelding

Trompetgigant Ack van Rooyen bij Wim Beeren Jazz Society

NULL

Trompetgigant Ack van Rooyen bij Wim Beeren Jazz Society


Aarle-Rixtel - Miles Davis, Lee Konitz, Dizzy Gillespie, Clark Terry, Kenny Clarke, WDR Big Band, Peter Herbolzheimer, Metropole Orchestra, Gil Evans Orchestra, Rob Pronk: slechts een greep uit de namen van de indrukwekkende CV van trompet- en flügelhorngigant Ack van Rooyen, met een imposante carrière die ruim 70(!) jaar beslaat!


In het kader van de tournee ter gelegenheid van zijn 85ste verjaardag, is het voor Wim Beeren Jazz Society een grote eer om Ack met zijn quintet in zaal van Bracht aan de Kerkstraat in Aarle-Rixtel te mogen ontvangen. En dat ook nog op 21 oktober, de 70ste geboortedag van de grondlegger van de society: Wim Beeren.

Natuurlijk behorend tot de oudere generatie, is Ack van Rooyen ‘still going strong’. Zijn spel is te typeren als sensitief, met een gevoel voor zowel swing en traditie als vernieuwing. Het is verbazingwekkend om te zien én te horen dat de jaren geen vat op hem lijken te krijgen. Gezien de verwachte grote belangstelling het advies om op 21 oktober tijdig aanwezig te zijn.

Line-up: Ack van Rooyen – flügelhorn, Jeroen Manders – tenor en sopraan saxofoon, Marc van Roon – piano, fender rhodes, Erik Robaard – contrabas en Wim Kegel – drums

De entree bedraagt €8,00. Aanvang 20.30 uur. Kijk voor meer info op www.wimbeerenjazzsociety.nl of
www.ackvanrooyen.com.

Foto: Ack van Rooyen (2e van rechts) met zijn quintet