Afbeelding

Volkstuinvereniging De Koppel bestaat 40 jaar

NULL

Volkstuinvereniging De Koppel bestaat 40 jaar


Aarle-Rixtel - Dit jaar bestaat de Volkstuinvereniging De Koppel 40 jaar. De grondleggers hiervan waren Cor Verschuren en Bert Lemmens. Zij waren bij de toenmalige gemeente Aarle-Rixtel aan het lobbyen om de gemeente te overtuigen dat een volkstuinvereniging levensvatbaar was.


Uiteindelijk hebben ze de steun gekregen van de toenmalige wethouder Cor van den Berk, mede met zijn politieke steun stelde de toenmalige gemeente Aarle-Rixtel een stuk grond beschikbaar achter de Koppelstraat. Daarmee werd de oprichting van de volkstuinvereniging De Koppel een feit. Een jaar later heeft de gemeente het perceel aan de Beekse Weg gekocht en is de volkstuin verhuisd naar deze locatie, met behoud van de naam Volkstuinvereniging de Koppel.

Alle inspanningen uit die tijd hebben geleid tot een goede fundering voor de vereniging waarop nog steeds gebouwd wordt en de ‘vruchten’ ervan geplukt worden. Op dit moment zijn er 62 leden en 71 percelen. Enkele leden hebben aangegeven het komend jaar te willen stoppen, dus er komen weer wat percelen vrij. (Indien u interesse heeft...? Niet te lang wachten) Trots zijn ze vooral op de vrijwilligers, zonder hen zouden een aantal zaken niet gerealiseerd zijn. Denk daarbij aan het informatiebord, het toiletgebouw, de nieuwe afrastering, het vervangen van een oude schuilhut voor een echt prachtig onderkomen met water en elektra. De realisatie van dit onderkomen is mede te danken aan de fantastische samenwerking met de buren, het IVN-Laarbeek. Daarnaast zijn er nog een aantal werkgroepen, die zich met bepaalde activiteiten bezig houden zoals het opschonen van de sloot, het schoonmaken van het toilet, het onderhoud van de waterpompen, het onderhoud van de graspaden en nog veel meer voorkomende werkzaamheden.
De leden hebben op 27 september, op een zonovergoten zondagmiddag en avond hun 40-jarig jubileum uitbundig gevierd, deels op hun eigen home en deels bij hun buren: het IVN-Laarbeek. Bij het officiële gedeelte was o.a. ook wethouder F. van Zeeland namens het college van burgemeester en wethouders aanwezig. Tijdens het feest waren er volop heerlijke hapjes, verzorgd door de vrouwen van een aantal leden, waarbij veel ingrediënten van eigen bodem gebruikt werden (wat dacht u van aardappels, kruiden, sla, tomaat, komkommer, paprika, biet, wortel, radijs, ui, prei, aardbei, boontjes, pompoen, kool etc.).

En er was natuurlijk een grootse loterij met vele prijzen beschikbaar gesteld door de plaatselijke middenstand (namens alle leden: hiervoor heel hartelijk dank). Naast de hapjes en drankjes werd de muziek ook uit eigen geleding verzorgd; zo was er een groots kozakkenkoor, een fantastische pianist/zanger en een schitterende acteur.

De Volkstuin kan terugkijken op een zeer geslaagd jubileumfeest en nu op naar de 50. Heeft u interesse voor een perceel, bel dan naar 0492- 381954. Kijk ook eens op www.dekoppel.webklik.nl.


Foto: Volkstuinvereniging De Koppel viert het 40-jarig bestaan