Afbeelding

Nationale Voorleesdagen bij Bibliotheek De Lage Beemden

Algemeen

Laarbeek - De Nationale Voorleesdagen 2016 vinden plaats van woensdag 27 januari tot en met zaterdag 6 februari. Tijdens deze voorleesdagen wordt in het hele land extra aandacht besteed aan het belang van voorlezen. En… wordt er twaalf dagen lang heel veel voorgelezen en diverse activiteiten georganiseerd. Natuurlijk ook in uw bibliotheek.

Doel van de campagne is het stimuleren van voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen. Samen bezig zijn met boeken geeft veel plezier. Plaatjes kijken, dingen aanwijzen, vertellen en zingen. Een boek is voor een peuter net zo belangrijk als een knuffelbeest of ander speelgoed. Voorlezen is leuk, gezellig en leerzaam. Voorlezen maakt van kleintjes grote lezers.

In de vestigingen van Bibliotheek De Lage Beemden ligt voor alle kinderen tot en met 6 jaar die lid worden van de bibliotheek een kleine verrassing klaar. Het Prentenboek van het Jaar ‘We hebben er een geitje bij!’, geschreven door Marjet Huiberts, staat natuurlijk in de schijnwerpers. Evenals allerlei andere vrolijke prentenboeken uit de Prentenboeken Top Tien, die is samengesteld door een jury van Nederlandse jeugdbibliothecarissen.

Pyjamafeestje
Peuters en kleuters zijn van harte welkom bij het pyjamafeestje in de bibliotheek. Trek je mooiste pyjama aan, pak je knuffel en kom naar de bieb. In het donker tussen de boeken wordt voorgelezen uit een prentenboek. Het feestje begint om 18.15 uur. Woensdag 27 januari in Bibliotheek Aarle-Rixtel. Donderdag 28 februari in Bibliotheek Gemert en maandag 1 februari in Bibliotheek Boekel.

Speurtocht en voorlezen bij dierenpark ‘t Regter Eind
In Bibliotheek Gemert kunnen peuters en kleuters met hun (groot)ouders meedoen aan een speurtocht in het centrum van Gemert. Het deelnameformulier is op te halen bij de bibliotheek of bij Bruna in Gemert. Onder de juiste inzendingen wordt een prentenboek verloot. Op zaterdag 30 januari om 11.00 uur lezen medewerkers van de bibliotheek voor bij dierenpark ‘t Regter Eind in Beek en Donk.