Afbeelding

100e editie van Wim Beeren Jazz Society

Algemeen

Aarle-Rixtel – De 100e editie van de Wim Beeren Jazz Society wordt op woensdag 24 februari gevierd in zaal Van Bracht aan de Kerkstraat in Aarle-Rixtel. Dat mag je in deze tijden best wel uniek noemen. Gestart in 2009 is dit een mijlpaal die wordt opgeluisterd door een al even unieke band: ‘The Eric Ineke JazzXpress’.

Een allstar bezetting met Eric Ineke – drums, Rob van Bavel – piano, Marius Beets – contrabas, Sjoerd Dijkhuizen – tenorsax en Ruud Breuls – trompet.

Eric Ineke is na veertig jaar nog steeds een van de meest gevraagde drummers van Nederland! Dank zij zijn swingende en krachtige manier van drummen, grote liefde voor de jazz, onuitputtelijke energie en de bevlogenheid in zijn werk met jonge musici, is hij nog volop in beweging in de jazzscene. Zijn carrière is met recht succesvol te noemen. De lijst van internationale en nationale grootheden waarmee hij in de loop der jaren heeft gespeeld is zeer lang. Zijn uitgebreide discografie bevat opnamen met o.a. Dexter Gordon, Barry Harris, Jimmy Raney, Piet Noordijk, Rob Madna, Rein de Graaff, George Coleman, Ronnie Cuber en David Liebman.

The Eric Ineke JazzXpress
In 2006 gestart en nog steeds ‘going strong’, The Eric Ineke JazzXpress. Een gouden greep van Eric. Dit meesterlijke quintet met zijn roots in de Hard-bop ,maar met een knipoog naar nu, heeft reeds verschillende optredens gedaan in Nederland, Belgie en Duitsland en speelde met veel succes op diverse grote festivals, waaronder het North Sea Jazz Festival en het European Jazz Festival in Athene. Inmiddels heeft dit quintet drie albums op zijn naam staan: Flames ‘n’ Fire, For the love of Ivie en Xpressions in Time.

De aanvang is 20.30 uur. De entree bedraagt €8,00. Wegens verwachte drukte wordt aanbevolen op tijd te komen. Kijk voor informatie ook op www.wimbeerenjazzsociety.nl en www.ericineke.com.