Afbeelding

Wim van Dijk herstelt Jezusbeeld Aarle-Rixtel

Algemeen

Aarle-Rixtel – Wim van Dijk, raadslid voor PNL in de gemeente Laarbeek en schilder van beroep, heeft afgelopen zaterdag een goede daad verricht en die ging niet onopgemerkt voorbij. Toen Wim vrijdagochtend ontdekte dat het ‘Mensch Red Uw Ziel’-beeld van Jezus in Aarle-Rixtel beklad was met oranje en blauwe verf maakte hij er meteen een melding van; op zaterdagochtend besloot hij om het beeld opnieuw te schilderen.

Vrijdagochtend kwam Wim van Helmond af en zag toen wat er gebeurd was. Allereerst maakte hij er een melding van, maar toen hij zaterdagochtend zag dat er nog steeds niks aan gedaan was, besloot hij om zelf actie te ondernemen. ‘’Ik heb het beeld altijd geschilderd voor mijn werk, dan voelt het toch of ze ergens aan komen wat van jou is’’, vertelt Wim.

"Toen ik bezig was met het beeld te schilderen, kwamen er veel mensen langs. Velen staken hun duim op en sommigen stopten zelfs om te kijken’’. De eigenaar van Verbakel Tweewielers reed langs, zag waar Wim mee bezig was en maakte foto’s van zijnezigheid. Ze plaatste het op de Facebook-pagina van’ Aarle onderneemt’, het bericht werd meer dan 500 keer geliked. Later werd Wim ook nog gebeld door het Eindhovens Dagblad en Omroep Brabant.

Dat er zoveel positieve reacties op zijn daad kwamen, had Wim helemaal niet verwacht. ‘’Door al de vele reacties merk je toch dat het mensen wat doet en dat vind ik mooi om te zien.’’